Majoritatea candidatilor la Primaria Capitalei pot candida in alegerile din iunie, din punctul de vedere al CNSAS, care prin intermediul lui Cazimir Ionescu, membru al Colegiului, a prezentat joi adeverinte din care reiese ca acestia sunt necunoscuti in arhive. In aceasta situatie sunt candidatii PDL - Vasile Blaga, PNL - Ludovic Orban, PC - Codrin Stefanescu, PRM - Verginia Verdinas, PIN - Cozmin Gusa si independentul Sorin Oprescu.
Pe langa candidatii partidelor parlamentare si Sorin Oprescu, CNSAS a luat act de faptul ca in aceeasi situatie sunt si candidatul PNTCD Aurelian Pavelescu si cel al Partidului Verde, Gheorghe Ioniceanu.
De pe lista lui Cazimir Ionescu lipseste insa numele candidatului PSD Cristian Diaconescu, al carui dosar nu a fost inca lamurit, potrivit unor surse din CNSAS. Aceleasi surse au mai declarat ca primii sase sunt complet necunoscuti in arhive, insa numele lui Cristian Diaconescu ar aparea, politicianul fiind titularul unui dosar de urmarit.
"Nu sunt probleme pentru candidatii la functia de primar. Cei sase sunt complet necunoscuti in arhive, iar domnul Diaconescu are un dosar de urmarit, situatie in care evident nu are de ce sa aiba probleme. El nu a primit insa adeverinta pentru ca, avand dosar, acesta trebuie analizat", au declarat pentru Medifax sursele citate.