Vicepresedintele Consiliului National Secuiesc, Tulit Attila, a declarat ieri ca au fost tiparite 550 de afise pentru a le atrage atentia localnicilor din zona asupra referendumului intern.
Pe afise este prezentata harta ¥inutului Secuiesc si locul desfasurarii referendumului. De asemenea, pe afise se poate citi: "IGEN Szekelyfoldert" (DA pentru ¥inutul Secuiesc - n.r.) si "Hajra Erdovidek" (Hai Baraolt - n.r.). Totodata, au fost pregatite 19.150 de buletine de vot bilingve, in limba romana si maghiara, pe care localnicii pot raspunde cu "Da" sau "Nu" la intrebarea: "Dumneavoastra ca locuitor al localitati ..., doriti ca ¥inutul Secuiesc sa primeasca statut autonom si aceasta localitate sa faca parte integranta din acest tinut?". Totodata, masini dotate cu difuzoare vor parcurge in urmatoarele zile cele 19 localitati din zona pentru a-i informa pe oameni de-spre referendum si despre data in care urnele mobile vor ajunge in localitati.
Consiliul Secuiesc a decis ca in perioada 16-23 decembrie sa organizeze un referendum intern, neoficial, avand ca obiectiv autonomia teritoriala a ¥inutului Secuiesc. (D.N.)