Miscarea sindicala a politistilor, "proaspat" infiintata, a inceput deja sa primeasca primele lovituri. Una din incercarile de inabusire a avut loc in judetul Tulcea, tinta acesteia fiind comisarul sef Toader Paraschiv, secretarul general al Sindicatului Politistilor si Personalului Contractual din MAI, sustin politistii constanteni care au luat atitudine.
Cunoscut pentru curajul cu care a ridicat glasul in apararea drepturilor politistilor, Toader Paraschiv a intrat in vizorul unor "sefi" deranjati de vehementa cu care acesta apara drepturile politistilor. Ca urmare, doi ofiteri de la Investigatii din cadrul Inspectoratului General de Politie de Frontiera (IGPF), imbracati in civil, s-au deplasat in Tulcea, la domiciliul parintilor acestuia. Cea care le-a deschis usa a fost mama lui Toader Paraschiv, speriata ca politistii venisera sa o amendeze pentru ca vanduse salata in piata. Departe de acest lucru, "civilii" au inceput sa o ia la intrebari. Cu cine este prieten fiul ei, cat de des vine in Tulcea... Ca urmare, Biroul Teritorial Constanta al Sindicatului a luat atitudine fata de abuzul la care a fost supus comisarul sef Toader Paraschiv. Ieri s-a desfasurat sedinta extraordinara a Biroului, la care au luat parte agent sef George Caraivan, presedintele Biroului Teritorial, Ion Caraignat, secretarul general al Filialei Constanta a Cartel Alfa, la care sindicatul este afiliat, si subinspector Ionut Filip, lider de sindicat al Sectiei 1 Politie.

Politistii constanteni denunta "practicile neconstitutionale" de intimidare a colegilor

"Avand in vedere articolele aparute in presa tulceana si relatarile presedintelui Biroului Teritorial Tulcea, rezulta ca se incearca intimidarea miscarii proaspat infiintate in cadrul IGPF si a unor membri din conducerea acesteia, pentru a nu solicita drepturi de care pana in prezent politistii au fost lipsiti", a declarat George Caraiavan, care si-a exprimat ingrijorarea fata de practicile de intimidare a miscarii sindicale. La randul sau, Ion Caraignat a precizat ca in Europa si in intreaga lume, politistii au dreptul de a se constitui in sindicate si de a-si cere drepturi de care pana acum nu au beneficiat. Subinspector Ionut Filip a declarat ca astfel de practici nu vor determina miscarea sindicala sa renunte in a depune toate diligentele pentru a dobandi drepturile politistilor. Reprezentantii Biroului Teritorial Constanta au declarat ca isi exprima ingrijorarea fata de astfel de practici neconstitutionale, carora le poate cadea victima orice politist membru de sindicat.