Activitatea secretarilor de stat, a sefilor de agentii guvernamentale si a prefectilor va fi evaluata saptamana viitoare de membrii Consiliului National al Coalitiei, intr-o sedinta la care va participa si premierul Calin Popescu- Tariceanu, in vederea inlocuirii persoanelor cu rezultate slabe.
Pana saptamana viitoare, fiecare partid al Coalitiei isi va analiza propriii reprezentanti in posturile de secretari de stat, conducatori de agentii si prefecti. In paralel, fiecare ministru isi va evalua secretarii de stat din subordine. Decizia privind inceperea procesului de evaluare a secretarilor de stat, a sefilor de agentii guvernamentale si a prefectilor pe baza eficientei a fost aprobata in sedinta de ieri a Consiliului National al Coalitiei, desfasurata la Palatul Victoria. La sedinta au participat Adriean Videanu si Cristian Radulescu (PD), Bogdan Olteanu (PNL), Daniela Popa (Partidul Conservator), Verestoy Attila (UDMR). „Probabil ca evaluarea nu va fi finalizata saptamana viitoare, dar este un inceput“, a spus deputatul Daniela Popa la sfarsitul reuniunii.
Membrii Coalitiei intentioneaza ca procesul de evaluare sa fie incheiat intr-o perioada cat mai scurta. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat luni ca activitatea secretarilor de stat, in principal a celor responsabili cu integrarea europeana, va fi evaluata in urmatoarele zile, urmand ca persoanele cu rezultate nesatisfacatoare sa fie inlocuite.