"N-au dezertat oameni si nu vor face acest lucru", a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Radu Mazare, ca raspuns la zvonurile potrivit carora si in PSD Constanta ar exista framantari, mai ales in contextul iminentei reconstituiri a Consiliului Judetean Constanta. Liderul PSD Constanta a mai precizat ca nimeni nu paraseste formula care a castigat alegerile, implicit sefia CJC, in pofida faptului ca prefectul "apolitic" (cu ghilimelele de rigoare specificate de Radu Mazare), dar si diferiti reprezentanti ai Aliantei, incearca prin diferite tertipuri sa cumpere oamenii PSD.
"La Constanta, PSD a castigat alegerile. Asa cum noi respectam Guvernul si presedintele, asa sa ne respecte si ei", a afirmat Radu Mazare. "S-a votat, in unanimitate, sa se mearga in aceeasi formula, spre ciuda, oftica si obida celor care se afla acum la Putere. Initial au crezut ca si la Constanta ar exista framantari in cadrul partidului si ca vor reusi, prin santaj sau prin dare de mita, sa cumpere cativa consilieri judeteni. Cand au constatat ca acest lucru nu se poate, au aruncat pe piata ideea cu alegeri pentru Consiliul Judetean, ceea ce reprezinta o prostie. Instanta de contencios are obligatia, pe lege, sa se pronunte in 30 de zile. Dumnealor sustin ca pentru ca nu s-a pronuntat instanta in 20 de zile de la data alegerilor, ar trebui sa se organizeze noi alegeri", a mai declarat Radu Mazare. Afirmatiile, intarite si de Nicusor Constantinescu, au venit dupa intalnirea, tot de ieri, cu membrii Biroului Executiv al PSD Constanta.

Stelian Dutu - cel care a "orchestrat toata actiunea"

Si pentru ca orice lucru trebuie sa aiba o explicatie - inclusiv insistenta Aliantei de refacere a CJC - Nicusor Constantinescu a indicat persoana deputatului PD Stelian Dutu, despre care a declarat ca este cel care "a orchestrat toata aceasta actiune". Motivul, prezentat tot de Nicusor Constantinescu, ar fi acela ca Stelian Dutu se teme ca va fi nevoit sa raspunda pentru "faptele sale" din vremea cand a fost presedinte al CJC, fapte fata de care social-democratul a depus deja plangere, astfel incat sa fie recuperate nu mai putin de 135 de miliarde considerate prejudiciu. Revenind la reconstituirea Consiliului Judetean Constanta, Radu Mazare a mai apreciat ca PSD, care are "singur jumatate plus unu", se bazeaza, in acelasi context, si pe colaborarea buna cu PRM.