Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Dolj va functiona, de saptamana viitoare, in noul sau sediu de langa Grupul Scolar Energetic, a anuntat ieri seful acestei institutii, comisarul-sef Gheorghita Oana. Pentru ca luni e zi libera, fiind a doua zi de Rusalii, activitatea cu publicul in noua locatie, la demisolul cladirii in care isi desfasoara activitatea si Serviciul Public de Permise si Inmatriculari, va debuta marti, 9 iunie.
Prin urmare, Serviciul de Pasapoarte va lucra in actualul sediu, din incinta Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, doar pana joi. Vineri, ghiseele de lucru cu publicul vor fi inchise, pentru ca aparatura de realizare si evidenta a pasapoartelor sa fie mutata si instalata la viitoarea locatie.
Mutarea Serviciului de Pasapoarte a fost amanata de mai multe ori, din cauza ca acest serviciu din cadrul Prefecturii Dolj avea nevoie de mobilier nou. Acesta a fost realizat pana la urma din sponsorizari, pentru ca institutia pastorita de prefectul Florin Stancu sta prost cu fondurile. Tehnic vorbind, mutarea Pasapoartelor in noul sediu a fost facuta pe ultima suta de metri, pentru ca introducerea pasapoartelor biometrice necesita aducerea unei noi aparaturi, care in nici un caz nu putea fi montata in spatiul impropriu ocupat la poarta politiei doljene de aceasta institutie.