Directorii, monitorizati la performanta
Guvernul a adoptat miercuri o hotarare prin care plafonul arieratelor pentru operatorii economici monitorizati va fi redus cu minimum 15% pentru anul 2006, comparativ cu anul trecut. Potrivit actului normativ, conducatorii operatorilor economici monitorizati si persoanele care ocupa functii de conducere vor primi integral drepturile salariale cuvenite lunar, numai daca sunt respectate criteriile de performanta, inclusiv programul de reducere a platilor restante. In situatia in care nu sunt respectate criteriile de performanta economica, drepturile salariale ale conducatorilor operatorilor economici vor fi diminuate cu pana la 30% din salariul de baza. Pe lista guvernului figureaza 50 de societati comerciale monitorizate printre care se se regasesc Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare - Drobeta Turnu Severin, Compania Nationala a Lignitului "Oltenia" SA Targu Jiu, Compania Nationala a Huilei SA Petrosani, Avioane Craiova SA Craiova si Oltchim SA Ramnicu Valcea. (V.T.)
Jumatate din proprietarii de terenuri vor primi subventii
Doar jumatate din proprietarii de terenuri din judetul Gorj, indreptatiti sa primeasca un ajutor financiar de la stat, vor beneficia in anul 2007 de subventii. Mihai Versin, directorul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura Gorj, a precizat ca termenul- limita pana la care proprietarii de terenuri se pot inscrie in Registrul Fermelor pentru a beneficia anul viitor de subventii este 31 martie. Acesta a spus ca pana in prezent doar jumatate din cele 55.200 de exploatatii agricole care ar fi trebuit inscrise au fost inregistrate. Mihai Versin a adaugat ca aceia care se vor inscrie in Registrul Fermelor dupa 31 martie vor beneficia de subventii incepand cu anul 2008. (A.I.)
Primaria vrea sa negocieze pretul gunoiului
Municipalitatea intentioneaza sa negocieze, in luna aprilie, cu SC ECO SUD SRL, tariful pentru depozitarea gunoaielor in rampa ecologica de la Mofleni. In prezent, pentru tona de gunoi se plateste un pret de 20 de dolari. Potrivit HCL nr. 486/2005, tarifele urma sa fie negociate incepand cu 1 ianuarie 2006, la initiativa partilor. Primarul Antonie Solomon vrea sa formeze o comisie din cadrul primarie care sa se ocupe cu aceasta problema. "As vrea sa obtinem o reducere cu cel putin doi dolari", a spus Solomon. Pe de alta parte insa, primarul este sceptic in privinta acceptului conducerii SC ECO SUD SRL, mai ales ca Serviciul Public de Salubritate Craiova are o datorie de 15 miliarde de lei. Suma reprezinta valoarea tonelor de gunoaie depozitate la groapa ecologica de la Mofleni. (R.M.)