Coalitia guvernamentala ar trebui sa inceapa in aceasta saptamana demersurile pentru revocarea presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor. Modificarea regulamentelor celor doua foruri legislative ar trebui sa aiba loc in cadrul unei sesiuni extraordinarea Parlamentului, programata la sfarsitul acestei luni.

Obiectivul Coalitiei aflate la guvernare ar trebui sa fie transat in sesiunea extraordinara a Parlamentului din 29-30 august, cand ar trebui aprobate modificarile la regulamentele Camerei Deputatilor si Senatului. Comisia pentru modificarea regulamentului de la Senat si-a formulat propunerile in sesiunea extraordinara de la finalui sesiunii legislative trecute. Lucru care nu s-a intamplat si la Camera Deputatilor. Pana la sfarsitul saptamanii trecute, membrii Comisiei pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor nu fusesera convocati pentru a-si termina treaba. Surse din Alianta PNL-PD sustin insa ca in aceasta saptamana, probabil maine, comisia isi va relua activitatea. O decizie concreta va fi luata astazi in cadrul Consiliului de Conducere al Coalitiei. Aceleasi surse considera ca termenele stabilite de Alianta vor fi respectate, deoarece dezbaterile nu necesita foarte mult timp, textul fiind in linii mari formulat. Cu toate acestea, presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ieri ca schimbarea presedintilor Camerelor nu este pe ordinea de zi a intrunirii liderilor Coalitiei de astazi.
Liberalii, prin presedintele Calin Popescu-Tariceanu, au reclamat insa intarzieri in dezbaterea amendamentelor la noul proiect in cadrul comisiilor parlamentare pentru regulament, aratand cu degetul spre democrati. Liderul PD, Emil Boc, a contrazis temerile exprimate de premierul Calin Popescu-Tariceanu cu privire la unele intarzieri care ar fi aparut in calendarul stabilit de Alianta PNL-PD.

Nastase pleaca doar daca vrea partidul

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a declarat ieri ca se poate retrage in orice moment de la presedintia Camerei Deputatilor, daca acest lucru este in interesul partidului. „Problema nu este legata de mine, le-am spus si colegilor, in orice moment, daca este nevoie, eu pot sa ma retrag daca lucrul acesta este in interesul partidului“, a afirmat Nastase. El a precizat ca in locul sau ar trebui sa vina altcineva apartinand tot PSD, avand in vedere ca decizia Curtii Constitutionale luata in aceasta privinta prevede faptul ca numai PSD poate sa revoce, ca grup parlamentar, candidatul pe care l-a propus.