Desi acum doua luni conducerea PSD a anuntat reintoarcerea catre oameni a partidului, cu o noua fata, pe siteul oficial de pe Internet al formatiunii nu s-au schimbat nici culorile, nici oamenii. Aici, Adrian Nastase ocupa in continuare functia la care a renuntat acum aproape o luna, iar albastrul a ramas culoarea dominanta.
Fostul presedinte al Camerei, Adrian Nastase, ajuns simplu deputat, este inca presedinte executiv al PSD pe siteul formatiunii social-democrate, unde figureaza cu o poza si o biografie in sectiunea "echipa PSD", la linkul alocat acestei functii si la cel al Biroului Permanent National. Mai mult, chiar si in "poza de familie" de pe frontispiciul sectiunii dedicate liderilor partidului, Adrian Nastase se afla la stanga lui Mircea Geoana, intr-un grup din care mai fac parte Rovana Plumb, Corina Cretu, Mihai Tanasescu si Miron Mitrea. Adrian Nastase se mai afla si intr-o poza de grup la sectiunea de prezentare a miscarii social-democrate, intr-un instantaneu in care primeste aplauzele colegilor sai, din care cel mai entuziast pare Mircea Geoana. El este prezent si la sectiunea "misiunea noastra", unde este surprins intr-un stop-cadru, de aceasta data in dreapta lui Mircea Geoana, in prezidiul unei sedinte, desi a demisionat in urma cu aproape o luna din functia de presedinte executiv al partidului, in urma votul de neincredere dat de filialele PSD.
O alta anomalie a siteului oficial al PSD este faptul ca fundalul albastru - in diferite nuante - este dominanta pe prima pagina a siteului, desi formatiunea si-a schimbat culoarea oficiala in rosu de mai bine de doua luni.
Chiar si fundalul "pozei de familie" cu Nastase, cu sloganul "Pentru o Romanie europeana", este cel albastru, desi conducerea PSD a decis anul trecut sa adopte o strategie de rebranding, in urma careia rosu - culoarea miscarii socialiste europene - devenea culoarea oficiala a social-democratilor romani.
De asemenea, urmau sa fie facute schimbari in sloganurile si simbolurile partidului. Noua "fata" a PSD a fost afisata la sedinta Consiliului National de acum doua luni, din 2 februarie, cand a fost expus, in sala reuniunii, fundalul rosu si noul slogan: "Un nou inceput. Intoarcerea la oameni".
Vizitatorii siteului PSD, mai mult sau mai putin cunoscatori ai schimbarilor de lideri, culoare, sloganuri, simboluri, sunt insa multumiti de site: 50% il considera "super", 18 la suta il plac, sapte procente spun ca "se poate mai bine" si peste 20 la suta "nu" il plac, potrivit unui sondaj la care au participat pana vineri 378 de persoane.