ImpactNews publica avertismentul lui Victor Ponta catre Mircea Geoana: "Ai o saptamana sa te hotarasti. Ramai sau pleci?". Puteti citi in continuare articolul despre ultimatum.
'O saptamana. Atat are la dispozitie Mircea Geoana sa se hotarasca daca mai vrea sau nu in PSD. Ultimatumul a fost dat de insusi Ponta si vine la scurt timp dupa replica lui Geoana la interviul dat de presedintele PSD pentru Evz.
"Ponta si-a construit notorietatea prin atitudini de pusti obraznic (...) Cred ca face deservicii severe interesului opozitiei si al partidului nostru", a spus Geoana tot intr-un interviu pentru acelasi ziar.
Potrivit lui Mircea Geoana, miza acestui razboi este chiar functia de presedinte al Senatului.
"Desi pare aberant, incep sa cred ca acesta ar putea sa fie unul din scopurile ascunse ale acestui atac al domnului Ponta. Si nu este primul. Poate il deranjeaza ca un alt PSD-ist ocupa o functie importanta in statul roman, singura reduta care a ramas la dispozitia noastra. Iar daca acesta este mobilul sau real, face un deserviciu profund partidului si echilibrului democratic al tarii. Pentru ca este clar ca succesorul meu la sefia Senatului in actuala legislatura va fi in mod sigur un PDL-ist", explica social-democratul.
Pe de alta parte, Geoana lanseaza propriile atacuri la adresa lui Ponta si a familiei sale, despre care spune ca a avut o colectie impresionanta: doi ministri si un europarlamentar.
"In era Geoana era foarte greu pentru Victor Ponta cand m-a rugat sa-mi fie purtator de cuvant al campaniei prezidentiale. Dar stau si ma minunez cum domnul Ponta ma ruga, in repetate randuri, sa-l numesc ministrul justitiei daca as fi castigat presedintia Romaniei", a dezvaluit Geoana, in replica la declaratia lui Ponta potrivit careia fostul lider al partidului a fost lipsit de viziune.
Dupa cate se pare, ultimele afirmatiile ale lui Geoana l-au infuriat la culme pe Victor Ponta, care a anuntat la RFI ultimatumul acordat acestuia.
"Atitudinea domnului Geoana fata de PSD dupa Congresul din februarie trebuia lamurita mai devreme sau mai tarziu. Saptamana viitoare asta vom face, in sensul in care domnul Geoana se va hotari daca mai vrea sau nu sa mai ramana in PSD. In felul acesta, in mod sigur, nu se poate", a declarat Ponta, respingand insa ideea ca ar urmari sa-l inlature pe Geoana de la conducerea Senatului.
Totusi, daca Mircea Geoana va fi exclus din partid sau daca i se va cere demisia, atunci in mod automat acesta va pierde si sefia Senatului, ceea ce inseamna deschiderea unui razboi intre Putere si Opozitie pentru ocuparea fotoliului ramas liber.

xxx

Intrebat ce parere are despre ultimatumul primit, Geoana a declarat ca este mai pesedist ca oricand si ca discutiile trebuie purtate in partid, si nu in presa.'