Seful deputatilor PDL, Mircea Toader, a cerut in plenul reunit al Parlamentului continuarea angajarii raspunderii pe legea educatiei. Opozitia respinge ideea. Puterea introduce prin vot continuarea angajarii pe ordinea de zi. Scandalul continua. Mircea Geoana ameninta cu o noua contestare la CCR. Sedinta se suspenda pentru 20 de minute.
Puterea vrea sa treaca legea educatiei de Parlament. Liderul deputatilor PDL din Camera, Mircea Toader, a propus inscrierea pe ordinea de zi a sedintei in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe legile salarizarii, a continuarii procedurii pe legea educatiei.
Roberta Anastase: "Nu pot obstructiona propunerea unui lider de grup de a completa ordinea de sedinta".
Eugen Nicolaescu (PNL): "Eu cred ca pe o tema atat de controversata nu ar fi trebuit sa conduceti dumneavoastra sedinta (Roberta Anastase, n.red.). Avem in fata doua decizii ale Curtii Constitutionale. Nu exista o motiune de cenzura, nu avem ca atare ce sa continuam".
Marko Bela (UDMR): "In calitate de senator nu accept sa nu am drept de vot asupra unei chestiuni care priveste Parlamentul".
Aura Vasile (PSD): "Ii rog pe ministrii Guvernului Boc ca exista doua hotararri ale Curtii Constitutionale care au decis ca asumarea pe legea educatiei este neconstitutionala. Mai mult ati stat cu picioarele pe aceasta carticica, Constitutia, decat sa o yineti deschisa si sa o respectati. Doamna presedinta, sunteti o femeie tanara si cu viitor politic, cateodata din cauza sfaturilor colegilor dumneavoastra, actionati impotriva a ceea ce credeti. Ma reprezentati si pe mine, ca femeie si sefa. Nu aveti voie ceea ce domnul Toader a solicitat pentru ca este neconstitutional. Este imoral".
Plenul Camerei a aprobat introducerea pe ordinea de zi a continuarii procedurii pe legea educatiei, cu 183 de voturi pentru, niciun vot impotriva, o abtinere.
Mircea Geoana: "Nicio forma de comedie procedurala nu are niciun fel de valoare. Am ajuns sa batjocorim reguli elementare de functionare a Parlamentului. O motiune la care semnatarii si-au retras semnatura nu mai are niciun fel de valoare. Eu pot sa inteleg disperarea premierului si partenerilor din UDMR. Imediat dupa ce probabil prin acest vot veti considera ca legea educatiei a fost traversata prin forta in Parlament, ca presedinte al CCR voi contesta aceasta decizie. Nu exista alta varianta decat reconfirmarea a treia oara ca angajarea pe legea educatiei este neconstitionala. A veni aici cu aceasta inventie procedurala nu pot sa fiu de acord".