Liberalii galatenii vor sa propuna Legislativului reorganizarea comunei Rediu. Scopul este transformarea satului Suhurlui in comuna. Se pare ca parlamentarii Partidului Social Democrat sint dispusi sa sprijine initiativa penelistilor.

Deputatul liberal Emil Strunga a anuntat ca la inceputul urmatoarei sesiuni parlamentare va depune un proiect de act legislativ referitor la infiintarea unei noi comune - Suhurlui, care in acest moment are statutul de sat. "Am realizat un proiect referitor la reorganizarea comunei Rediu. Am elaborat un proiect, conform prevederilor normele legale ce fac referire la infiintarea de noi localitati. In data de 7 mai 2006, in baza unei hotariri a Consiliului Local Rediu, act aprobat apoi de prefectul judetului Galati, Mihai Capra, a fost organizat un referendum local pentru consultarea populatiei comunei in sensul schimbarii statutului juridic al localitatii. La referendum s-au prezentat 1.631 de locuitori din numarul total de 3.198 inscrisi in liste, ceea ce reprezinta 54% din populatia cu drept de vot, iar din numarul celor prezenti la vot, un procent de 94% s-a pronuntat pentru infiintarea comunei Suhurlui", a explicat deputatul penelist. Emil Strunga a mai depus in urma cu ceva timp un proiect de lege asemanator. Atunci liberalul a propus modificarea limitelor teritoriale ale municipiului Galati si ale comunei Smirdan. Proiectul a primit votul deputatilor si senatorilor.

PSD sprijina proiectul

Parlamentarul galatean a explicat de ce colegii sai din legislatriv ar trebui sa-i sprijine initiativa. "Satul Suhurlui este separat de comuna Rediu de un deal si prezinta premisele unei dezvoltari agricole. Are si infrastructura necesara unei comune. Suhurlui are scoala, dispensar, oficiu postal, statie de autobuz. Sediul Primariei si Postul de Politie au unde sa fie amenajate. Mai trebuie spus ca satul are acces la drumul national si dispune de o retea de alimentara cu apa. In sat exista si un proiect care va completa acest sistem de alimentare cu apa", a mai aratat liberalul Strunga. Deputatul a marturisit ca este sigur de reusita initiativei sale. Asta pentru ca a reusit sa atraga si sprijinul parlamentarilor galateni din opozitie. "Am redactat proiectul de lege si am abtinut colaborarea senatorilor Paul Pacuraru, de la Partidul National Liberal, si Adriana Ticau, de la Partidul Social Democrat. Pentru a fi sigur de reusita trebuia sa am atit sprijinul puterii, cit cel al opozitiei", a incheiat deputatul PNL.