Nici dupa ce motiunea de cenzura a apus, cazuta fiind pe campul de lupta de votul parlamentarilor, discutiile privind acest proiect menit sa-l detroneze pe Tariceanu nu s-au potolit. Nici pregatirea europarlamentarelor nu s-a lasat mai prejos, fiecare partid profitand de ocazie sa-si mai laude putin candidatii, chiar daca mai e ceva vreme pana la debutul campaniei.



Pe sub mana



Cel mai important partid este in aceasta saptamana Partidul Conservator, care nu recunoaste, nici in ruptul capului, ca ar fi inceput deja campania electorala pentru Parlamentul European, promovandu-si pe toate caile candidatul autohton. Desi recunoaste ca a fabricat o brosura cu imaginea lui Picu Roman si ca a aratat-o lumii intregi atat in judet, cat si in oras, Eugen Durbaca, presedintele conservatorilor galateni, nu crede ca face campanie electorala pentru ca pe nicio bucatica din brosura nu scrie: VOTATI!



Scoliti pentru politica de maine



Partidul cel mai implicat, care a trudit de zor in ultimele sapte zile, este Partidul Democrat, care a organizat o scoala politica de toamna, in care a antrenat atat o serie de politicieni de la nivel central si local, cat si tineret dornic de a afla cu ce se mananca politica noastra cea de toate zilele. Si, cum asta nu ar fi fost de ajuns, democratii, in frunte cu Mircea Nicu Toader, care este si presedinte al Organizatiei Judetene, spun ca nu mai vor sa vada in fata ochilor guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, caruia i-au si cerut demisia.



Activitate intensa...



Pe langa preocuparea de baza formata din discutii pe baza vesnicei motiuni, care a afectat cam toate partidele si pregatirea europarlamentarelor, formatiunile politice locale nu prea au avut alte preocupari. Tocmai de aceea nimeni nu a excelat cu cine stie ce activitati care sa aiba ecou asupra comunitatii locale. Astfel ca locul intai la capitolul cel mai activ partid nu a fost ocupat pentru ca nicio formatiune politica nu a excelat, preocuparile fiind, ca prin minune, comune.





Unde duce bautura...



Cele mai tari declaratii ii apartin liberalului Paul Ichim, care a amintit galatenilor ca un paharel in plus ii poate duce direct la psihiatrie sau, in cel mai fericit caz, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului de Urgenta: 'Din pacate alcoolismul a devenit sursa cea mai frecvent intalnita pentru bolile de natura psihica, iar cei ce nu ajung la Spitalul de Psihiatrie pot fi gasiti la Unitatea de Primire Urgente cu cine stie ce ciroza hepatica sau alte afectiuni ale ficatului', a spus liberalul Paul Ichim.