Ultimele sapte zile au reprezentat pentru partidele de la nivel local un bun prilej de a face o campanie intensa, dar care, de cele mai multe ori, nu a fost prea placuta pentru contracandidati. Tocmai de aceea disputele nu au incetat sa apara, iar rezultatele au fost cat se poate de hilare pentru galatenii care au fost martorii unui circ de toata pomina.



Cine rade la urma...



Cel mai important partid al saptamanii care tocmai s-a incheiat poate fi declarat Partidul Liberal Democrat care, suparat ca liberalii au facut plangere in legatura cu lipirea afiselor electorale in locuri in care legea nu permite, a intors foaia si a depistat pe unde au lipit ilegal si celelalte formatiuni politice afisele electorale. Tapul ispasitor a fost de aceasta data exact nemultumitul de data trecuta: Partidul National Liberal, acuzat de PLD de amplasare incorecta a afiselor, care a ocupat locul fruntas impreuna cu social-democratii. Dupa parerea presedintelui liberal-democrat, Marius Necula, social-democratii mai bine s-ar fi uitat pe unde au umplut judetul cu afise si mai apoi sa vorbeasca despre ce au facut celelalte partide cu afisele lor.



Goana saptamanii



Cel mai activ partid al ultimelor sapte zile a excelat tot la capitolul afise electorale, ca tot a fost tema saptamanii. Formatiunea politica ce a castigat acest titlu este Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat, care, pe langa problemele pe care le-a avut in ce priveste amplasarea afiselor la concurenta cu cele ale PSD, s-a procopsit si cu o amenda de 300 de lei pe care a contestat-o si in urma careia a facut fel de fel de plangeri pe la diverse institutii. Tocmai de aceea, Organizatia Judeteana a PNG-CD poate fi desemnata cea mai activa formatiune politica a ultimei saptamani, membrii acesteia alergand de colo-colo, intre lipirea de afise, campania din judet si lupta cu reprezentantii Primariei si cu cei ai Politiei Comunitare.



Numai sa vina iarna!



Dupa ce a terminat cu laudarea candidatului pentru europarlamentare, Partidul Conservator s-a gandit ca ar fi bine sa se gandeasca si la iarna care bate la usa. Tocmai de aceea, cel mai implicat partid este, la sfarsitul acestor ultime sapte zile, Partidul Conservator, al carui presedinte la nivel judetean, Eugen Durbaca, a aratat ca deja s-a gandit la iarna care bate la usa si la faptul ca este deja pregatit sa o infrunte, cu ajutorul SC Drumuri si Poduri, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetului. Tocmai de aceea presedintele PC spune ca nu vrea ca SC Drumuri si Poduri sa fie privatizata pentru ca judetul nostru are nevoie de o firma de stat care sa se ocupe de drumuri, mai ales acum in prag de iarna.



Fabrica de doctori



Cele mai tari declaratii ii apartin in aceasta saptamana presedintelui Traian Basescu. Aflat vineri la Galati pentru a discuta cu studentii, Basescu a cam tras de par invatamantul universitar care scoate doctori pe banda rulanta: "Cel mai pagubos element in invatamantul universitar il reprezinta modul in care s-au acordat pana de curand titlurile de doctor. Universitatile au devenit fabrici de doctori pe banda rulanta".