Toata politica galateana din ultima saptamana s-a invartit in jurul mult discutatei motiuni de cenzura a PSD si a dezastrului de la Tecuci. De aceea, prima saptamana de dupa concediul politic a fost pentru alesii nostri mult mai aglomerata decat se asteptau.

In top, pauza...

In prima saptamana de lucrari parlamentare locul de cel mai important politician nu a fost, din nou, ocupat pentru ca ai nostri alesi ori au fost prea preocupati de a se intoarce la munca, ori prea plictisiti de ideea unei noi sesiuni parlamentare. Cert este ca multi au vorbit, dar, totusi, nu au spus mare lucru pentru ca toti galatenii sa simta ca cineva se gandeste la ei.

Proiectele fac totul

Cand vine vorba despre care formatiune politica a fost cea mai activa in ultimele sapte zile, putem vorbi despre Partidul Conservator care, dupa seria de proiecte mult discutate, pe care le-am invatat pe de rost in aceasta vara, a inceput toamna cu un alt set de proiecte, care mai de care mai cu mot. Astfel, Eugen Durbaca si conservatorii sai vor in aceasta toamna bonuri valorice pentru medicamentele pensionarilor, legi noi pentru predarea limbii romane in toata tara si pentru a vedea cum au fost privatizate toate societatile din Romania si unde s-au dus banii din aceste miscari.

PSD taie si spanzura

Cel mai implicat partid s-a vrut a fi in ultima saptamana cel social-democrat care, pe langa motiunea de cenzura pe care o flutura pe toate canalele media, a incheiat un protocol de colaborare cu pensionarii galateni, pe care vrea sa-i ajute macar in al doisprezecelea ceas, poate-poate ii atrage pe varstnici cu totul spre doctrina PSD.

Totodata social-democratii s-au implicat si in problema inundatiilor din nordul judetului, vorbind, mai mult superficial, despre ajutoare, dar mult mai implicat cand vine vorba de a gasi vinovatii pentru potopul din a doua jumatate a saptamanii trecute.

Opozitia critica opozitia

Cele mai tari declaratii i-au apartinut in aceasta ultima saptamana prim-vicepresedintelui Organizatiei Judetene a Partidului Noua Generatie, Petru Trifan, care nu vede cu ochi buni motiunea social-democrata si s-a cam suparat pe cei care au condus cel mai mult tara de la Revolutie si pana in zilele noastre. "Nu credem ca acest joc de-a soarecele si pisica mai pacaleste pe cineva, dar conducatorii PSD incearca in continuare. De fapt si de drept urmasii comunistilor nu au cea mai mica intentie de a depune motiunea de cenzura, dupa cum stau in sondajele de opinie. PSD a ajuns la un procentaj de sub 15% si are toate sansele ca, pana la tururile de scrutin urmatoare, sa coboare sub 10%", a spus Trifan spre sfarsitul saptamanii trecute.