Ultimele sapte zile au scos la iveala fel de fel de idei ale politicienilor locali, dar si activitati legate mai mult, sau mai putin, de campania electorala.

Sub semnul motiunii

Cel mai important partid al ultimelor sapte zile poate fi declarat Partidul Democrat Liberal care a reusit, intr-un final, sa depuna in Parlament motiunea simpla privind taxa de poluare auto si spera ca acest demers sa aiba sustinerea mai multor partide. Cum era de asteptat s-au gasit si adepti care s-au aratat cu totul de acord in privinta acestei motiuni, dar si politicieni care s-au declarat impotriva, pe motiv ca taxa este in schimbare si ca, la un moment dat, va contine doar o componenta de mediu.

Ocupat pana peste cap...

Cel mai activ politician al ultimelor sapte zile este Constantin Telegan, presedintele Organizatiei Judetene a PNTCD si candidatul pentru fotoliul de primar din partea aceluiasi partid. Acesta a inceput sa-si faca fel de fel de planuri pentru schimbarea fetei orasului odata cu intrarea taranistilor la guvernare, a stabilit majoritatea candidatilor pentru primariile din teritoriu, dar s-a "imbogatit" si cu o intreaga organizatie de tineret care a migrat de la Alternativa Ecologista direct in curtea sa. Asteptam sa vedem ce colectari mai are in plan...

Idei peste idei

Cel mai implicat partid al ultimelor zile s-a dovedit a fi, de aceasta data, Partidul Alternativa Ecologista din Romania care a fost cu totul acaparat de problema legii transportului public privat, care inca nu este pusa in aplicare, dar si a invatamantului, care, dupa parerea presedintelui acestei formatiuni politice, Ion Stefan, mai mult ar dauna elevilor decat sa le faca un bine. Constatarile lui Ion Stefan au fost ingrosate de ideea acestuia conform careia cartile de alegator ar fi inutile si pe deasupra extrem de costisitoare, motiv pentru care ar trebui sa renuntam definitiv la ele...

Tot timpul din lume

Cele mai tari declaratii ii apartin in aceasta saptamana senatorului galatean Carol Dina, care nu s-a aratat prea preocupat de ideea depistarii candidatului PRM pentru Primaria Galati. "N-am cunostinta despre alegerile din Galati, dupa cum nici in celelalte localitati pentru ca, inca, se discuta asupra sistemului de vot, ma refer la presedintele Consiliului Judetean, la data alegerilor, daca vor fi simultan cele locale cu cele parlamentare deci, neavand informatii pe care sa contam ne raportam la ce s-a intamplat acum patru ani si ca si celelalte formatiuni politice suntem preocupati sa identificam persoanele care sa poata candida pe listele noastre atat ca si consilieri cat si in calitate de primari. Avem de la conducerea partidului termenul de 15 martie, data la care urmeaza sa prezentam aceste liste", a spus senatorul galatean.