Constantin Gheorghe publica pe blog articolul "Congresul PSD, ca un vesel balamuc", pe care il puteti citi in continuare.
'Prieteni, Congresul PSD s-a transformat intr-o opera bufa. Foamea de evenimente a televiziunilor de stiri, intr-o societate a spectacolului, a nascut monstri. Sigur, ajuta si faptul ca de ceva vreme PSD este un balamuc vesel, in care dramele nu trec dincolo de un trimis la origini.
Pe limba pesedistilor, asta e o dovada ca partidul este viu, si s-a democratizat.
Asa o fi, dar cand o iei cu Flacara Violet, cu Doamne-Doamne, cu desantul de vrajitoare care se declara scut in fata Flacarii, cand un diliu ca Radu Mazare apare la tribuna in uniforma kaki, in sala se produce cuplul comic Vanghelie-Pandele, iar de la fata locului transmit Bichir si Ciuvica, pe mine, unul, m-au pierdut de musteriu.
Un eveniment politic de talia unui Congres nu este un balci. Indiferent cat de puternice ar fi conflictele dintre diversi lideri, si indiferent cat de mare ar fi miza. Partidul, ca institutie, trebuie sa-si pastreze demnitatea, in semn de respect fata de membrii sai si fata de societate.
Aici nu este vorba de solemnitatea teapana si falsitatea Congreselor din comunism. Nu la alea ne raportam. Ar fi o tampenie. aici este vorba despre bun-simt, responsabilitate si decenta. Ma repet, dar Congresul de azi al PSD este orice, numai un act de demnitate, nu.
Nu stiu cine va fi ales presedinte, pentru ca nimic nu ma face sa cred ca mecanismul de aranjare a rezultatelor nu functioneaza cu motoarele la maxim.
Alegerea cea mai buna ar fi Victor Ponta. Fie si pentru ca este dintr-o alta generatie, ca varsta. In sine, tineretea nu garanteaza nimic, nu produce nimic. Dar PSD a uitat sa lupte, sa muste, sa fie radical. Prea multe pisici obeze in partid, care au uitat sa prinda soareci, adica voturi, fiind hranite de nebuloasa transpartinica a mediului de afaceri. Poate Ponta, care are si motive sa se lupte, are ceva de demostrat, si chef de incaierare, sa le puna la slabit. E o sansa.
Numai ca dracu stie ce ne scoate Vanghelie din urna.'