Astazi, 16 Octombrie 2010, are loc, la Sala Palatului din Bucuresti, Congresul National al PSD, unde participa peste 5000 de oameni.
Comitetul Executiv al PSD si Liga Alesilor Locali social-democrati au dezbat vineri programul de guvernare al partidului si modificările la statut. Cele doua documente vor fi validate sambata de Congresul PSD, care este precedat de o reuniune a Consiliului National.
In cadrul Congresului PSD se vor opera o serie de modificari la Statut. Cea mai importanta modificare este data de schimbarea modului de alegere a presedintelui partidului.
Totodata la Statut vor fi operate modificari si in ceea ce-i priveste pe vicepresedinti, intentionandu-se ca acestia sa fie alesi pe regiuni de dezvoltare. O alta modificare importanta se refera la cooptarea in cadrul Consiliului National al PSD a 125 de social-democrati care provin din structurile de femei, tineret, seniori sau Liga Alesilor Locali.
Invitat special la Congres este primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Prezenta lui Oprescu la evenimentul PSD ar putea fi primul pas al revenirii acestuia in partidul pe care l-a parasit in urma cu doi ani si jumatate, in urma unui conflict cu Marian Vanghelie.
De altfel, Vanghelie nu se arata prea incantat de venirea lui Oprescu la Congres, sustinand ca inainte de a se gandi la o relatie cu social-democratii primarul general ar trebui sa renunte la afacerile cu PDL si Elena Udrea.
Congresul se desfasoara sambata, 16 octombrie, incepand cu ora 14.00.
La ora transmiterii acestei stiri, Sorin Oprescu tine un discurs de suflet bine primit de participantii la Congres.