Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ieri ca sistemul judiciar risca sa fie destabilizat de criza financiara, drept pentru care nu se poate iesi din aceasta situatie fara sacrificii, facand referire la diferentele salariale "nejustificate" in cadrul acelorasi categorii profesionale.
"Trebuie sa luam taurul de coarne si sa spunem ca nu putem iesi din aceasta situatie fara sacrificii, nu putem cheltui mai mult decat avem", a spus Catalin Predoiu, mentionand ca sistemul judiciar este amenintat de criza financiara.
Ministrul justitiei a enumerat cateva dintre problemele cu care se confrunta sistemul in ultimul timp, respectiv datoriile instantelor fata de diverse institutii, sutele de titluri executorii privind plata unor drepturi salariale, diferentele salariale nejustificate in cadrul acelorasi categorii profesionale sau dezordinea in managementul unor instante. Catalin Predoiu a explicat ca acest fenomen este cauzat de faptul ca legile salarizarii justitiei au fost gandite in perioada de crestere economica, nu de guvern sau de Ministerul Justitiei, asa cum se tot afirma.
Ministrul justitiei a precizat ca ambele proiecte de Coduri, civil si penal, puteau deveni legi chiar aseara, avand in vedere ca expira termenul de depunere a unei motiuni de cenzura. Dupa aceasta, actele pentru care guvernul si-a asumat raspunderea se considera adoptate.
"Sa privim catre stele, chiar daca stam in noroi!", a spus Predoiu, parafrazandu-l pe scriitorul Oscar Wilde.