Vicepresedintele liberal al CJ, Marcela Sighinas, a iesit ieri in fata reprezentantilor presei pentru a le demonstra dusmanilor politici ca, dupa alegerile din 2004, in judetul Galati au fost puse in aplicare mai multe proiecte cu finantare europeana. “Au aparut in presa locala unele informatii conform carora CJ Galati nu a pus in aplicare nici un proiect important cu finantare UE”, a declarat vicele de la CJ.

Astfel, proiectele obtinute in anul 2006 si prezentate de Marcela Sighinas sint “Statia de compostare a deseurilor din Tirgu-Bujor”; “Imbunatatirea colectarii si transportul deseurilor din comuna Ivesti”, “Mai aproape de copiii satului romanesc”; “Muzeul satului - gospodarie traditionala” si proiectul de reabilitare a drumului judetean 242 D.

Pregatiti sa vina banii

Omul politic liberal a explicat ieri si faptul ca nu poate da detalii despre faza in care se afla deja celebrul Centru de Afaceri din Galati (ruina de linga sediul Prefecturii) pentru ca licitatiile pe marginea lucrarilor ce trebuie realizate nu au fost finalizate. “Proiectele prezentate sint in derulare. Au fost semnate contractele. Nu pot sa va spun insa prea multe despre Centrul de Afaceri Galati. Motivul este constituit de faptul ca licitatiile pentru realizarea proiectului nu sint finalizate. Au existat cazuri cind s-au reluat licitatiile pentru ca au fost dezvaluite informatii considerate secrete. Cind va fi anuntat cistigatorul vom putea vorbi despre tot ce tine de acest proiect”, a precizat Sighinas.

Vicepresedintele Consiliului Judetului, Marcela Sighinas, a subliniat ieri faptul ca administratia publica galateana este pregatita sa foloseasca toti banii care vor fi pusi la bataie in acest an de UE. Mai mult decit atit, omul politic liberal le-a cerut dusmanilor politici sa nu mai minta populatia in ceea ce priveste numarul de proiecte cu finantare europeana puse in aplicare dupa alegerile din 2004.