Citeva fundatii si ONG-uri din orasul nostru au format Liga pentru Presedinte, care va avea rolul de a-l sprijini pe presedintele Traian Basescu. Din Liga pentru Presedinte fac parte, pina in momentul de fata, reprezentanti ai Ligii Navale Romane, Fundatiei "Valurile Dunarii", Fundatiei Culturale "Antares" si ai Asociatiei Revolutionarilor "22 Decembrie".

"Acest grup de opinie a societatii civile reprezinta o chemare, un simbol pentru contracararea actiunilor injositoare ale clasei politice la adresa sefului statului", a declarat ieri presedintele Ligii, George Codreanu. Tot ieri acesta a lansat o chemare catre toate organizatiile non-guvernamentale din Romania in sensul ca acestea sa se alature luptei impotriva tuturor mafiotilor care ne conduc tara si sa contribuie la "indepartarea acelor personaje care denigreaza institutia prezidentiala". Presedintele Ligii a tinut sa condamne actiunile desfasurate de unele partide parlamentare in sensul suspendarii presedintelui Traian Basescu. Mai mult decit atit, Codreanu a criticat si faptul ca "un securist dovedit", cu referire la Dan Voiculescu, conduce o comisie de ancheta a activitatii presedintelui.

"E mina lui Basescu"

Pentru pesedistii galateni Liga pentru Presedinte este o gluma buna. Purtatorul de cuvint al PSD Galati, Claudiu Brinzan, a spus ieri ca, daca Basescu are incredere in iubirea pe care electoratul i-o poarta, nu are nici un rost sa aranjeze infiintarea unei asa-zise ligi civile. "Daca sondajele de opinie realizate in ultimii doi ani erau reale, presedintele Basescu nu ar fi avut nevoie de o liga civila pentru a-si apara interesele politice. Basescu trebuia sa accepte ideea referendumului pentru suspendarea sa daca are incredere in ceea ce arata sondajele. Presedintele trebuia sa spuna, asa cum a facut de multe ori, 'hai sa ne intoarcem la popor'", a spus Claudiu Brinzan.

Acelasi social-democrat a dezvaluit ca presedintele Ligii pentru Presedinte este un membru "marcant" al Partidului Democrat. "Sint convins ca povestea cu liga nu este o initiativa locala, ci una nationala. Din cite cunosc eu, Codreanu este membru al PD. Cita vreme in spatele acestei initiative este un partid, nu mai are rost sa vorbim despre societatea civila", a mai spus Claudiu Brinzan.

Liga pentru Presedinte isi va trimite cavalerii sa-i distruga pe toti cei care il ataca pe cel mai iubit dintre romani. Traian Basescu va fi protejat de acum incolo de reprezentantii societatii civile. PSD sustine insa ca nu poate fi vorba despre societatea civila atita vreme cit Liga este condusa de un membru PD.