Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a lansat astazi o campanie de informare in privinta consecintei votului multiplu, iar mesajele campaniei vor fi difuzate sau afisate in oras, in mijloacele de transport RATB sau la metrou, precum si in centre comerciale sau localuri.
Potrivit unui comunicat de miercuri al Prefecturii Capitalei, campania "Pe 7 iunie mergi la vot o singura data! Votul dublu este infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani" va fi desfasurata pana duminica, in Capitala.
Campania este gratuita, prin parteneriate cu Metrorex, cu RATB si cu alte societati.
Astfel, in 400 de mijloace de transport in comun, dotate cu afisaj electronic, mesajele campaniei vor fi reluate la fiecare 5 minute, in timp ce in celelalte mijloace de transport vor fi postate afise.
Potrivit Prefecturii, mesajul va fi difuzat in oras, prin intermediul panourilor publicitare si a ecranelor digitale, precum si in reteaua de televiziune cu circuit inchis din centrele comerciale, metrou sau diverse localuri.
Mesajele vor rula de 480 de ori pe zi.
"In calitate de organizator al alegerilor in municipiul Bucuresti, prefectul Capitalei are obligatia de a se asigura prin toate mijloacele ca bucurestenii sunt informati corect asupra drepturilor si obligatiilor ce le revin la scrutinul electoral de duminica".