La mai putin de doua zile dupa ce eram surprinsi cu un comunicat de presa din partea filialei judetene a Partidului Initiativa Nationala, in care era precizat, scurt, faptul ca intreaga conducere a organizatiei municipale a fost suspendata, la fel cum a fost suspendat si purtatorul de cuvant, Luminita Chipaila, fara a fi date mai multe detalii, iata ca membrii acestei organizatii s-au hotarat, ieri, sa demisioneze in masa. Asa cum arata un document semnat de echipa de conducere a organizatiei municipale PIN, toate nemultumirile au aparut in urma divergentelor intre reprezentantii PIN, condusi de Dumitru Rascanu, si membrii PIN care s-au alaturat noului presedinte al Organizatiei Judetene a PIN, Viorel Irimia.

Mai mult decat atat, demisionarii spun ca toata aceasta lipsa de comunicare din cadrul partidului s-ar fi acutizat in momentul in care o parte din PIN Galati a participat la conferinta in care vicepresedintelele PIN, Lavinia Sandru, si-a aratat sustinerea lui Marius Stan pentru Primarie, alaturi de reprezentantii Partidului Alternativa Ecologista, toate acestea in condiĆ¾iile in care PIN Galati isi stabilise deja candidatul in persoana lui Valentin Cojocaru si informase si conducerea centrala asupra acestui aspect.

Tocmai de aceea organizatia municipala a hotarat sa demisioneze. "Organizatia PIN Galati isi face publica demisia din Partidul Initiativa Nationala, pentru ca alegatorii sa cunoasca realitatea din interiorul acestuia, putand aprecia in cunostinta de cauza in fata urnelor. Acest document este adresat tuturor membrilor si simpatizantilor PIN, pentru a intelege demisia noastra ca fiind sanctiunea aplicata PIN de membrul sau, pentru neinfaptuirea obiectivelor de schimbarea a clasei politice", se arata in documentul semnat de liderul demisionar PIN, Dumitru Rascanu, vicepresedintele demisionar, Mircea Negru si secretarul Luminita Chipaila.

In cursul zilei de ieri am primit si confirmarea unui zvon care circula de cateva zile: demisionarii din PIN au migrat la PD-L Galati. Informatia ne-a fost oferita de purtatorul de cuvant al PD-L, Doru Resmerita, care a promis ca va furniza mai multe detalii in cadrul unei conferinte de presa, probabil chiar in cursul zilei de astazi.

Din pacate, actualul presedinte interimar al filialei judetene PIN, Viorel Irimia, nu a putut fi contactat pentru a ne prezenta pozitia sa in fata acestui fapt.