Roxana Iordache comenteaza live Congresul extraordinar al PSD, pe blog. Puteti citi comentariul in continuare.
'Ponta, simpaticul, a fost ministrul pentru Relatia cu Parlamentul in guvernul lui Boc pe care nici macar nu l-a batut, dupa. Pe urma, a devenit purtatorul de cuvant al lui Geoana in campania prezidentiala in care candidatul PSD a avut de la Crin Antonescu-PNL o mai tare sustinere decat de la PSD la un loc.
Crin i-a cam incurcat pe cei din PSD care se pare ca au sustinut candidatura lui Geoana la presedintia tarii doar pentru ca el sa-si franga gatul si sa deconteze la congres.
Oricum, competitia din PSD e buna si democratizarea partidului e merit incontestabil al lui Geoana. El are, de fapt, un singur contracandidat: Ion Iliescu. Care, din pacate, ii face jocul lui Basescu. La fel si Adrian Nastase, prin propunerea ca Iliescu sa preia, din nou, partidul, fapt de natura sa confirme teza electorala pavloviana a lui Basescu privind actualitatea lui Iliescu.
Tigania Pandele-Vanghelie e regretabila. Primul reuseste chiar sa-l faca aproape simpatic pe ultimul. S-a intentionat discreditarea unui congres cu adevarat extraordinar, iar derbedeul din Voluntari a reusit, partial.
Daca se rupe definitiv de FSN, PSD are toate sansele de a deveni un partid social-democrat contemporan, degajat de stangisme arhaice (sau neo-arhaice). Un partid social-liberal, dupa chipul si asemanarea tinerilor parlamentari promovati in primul mandat Geoana. Succes!'