Senatorul Florea VOINEA a sustinut odeclaratie politica cu titlul: "Intre GAUDEAMUS IGITUR si DURA NECESSITAS". Textul declaratiei politice il puteti citi in continuare:

Zilele trecute, mai precis pe 19 si 20 aprilie a avut loc Congresul Partidului Social Democrat. Tin sa felicit din toata inima noua dar mai ales tanara echipa aleasa si sa le urez succes in activitate. Este o echipa formata din oameni plini de vitalitate, cu viziune si - cel mai important - oameni care au dovedit capacitatea de gestiona eficient si responsabil resursele, raportandu-se realist la conjunctura socio-economica nationala si europeana. PSD a creat - de-a lungul timpului - lideri cu personalitate ce au rezistat la testul de anduranta al opozitiei. PSD a creat simboluri si a cultivat voci credibile in politica romaneasca. Numele lor au rezonanta si sunt asociate cu profesionalismul, experienta si preocuparea pentru armonizarea tridimensionala a activitatii: politica, economica si sociala.
Increderea investita de-a lungul anilor de Partidul Social Democrat in oamenii tineri si cu vederi progresiste este astazi confirmata de echipa condusa de Victor Ponta, echipa care reflecta politica de promovare a valorilor, a oamenilor care au dovedit o experienta solida, seriozitate, disciplina si buna-credinta in activitatea lor. Iar buna credinta a membrilor PSD a fost probata trecand singurul test pe care nu-l poti truca: votul romanilor. Si votul populatiei a confirmat faptul ca PSD este nu numai principala forta politica din Romania dar este si cel mai articulat partid de pe esichierul politic.
Ma uit cu incredere si speranta catre noua conducere a PSD, asa cum o face intreaga populatie a acestei tari care asteapta de 8 ani oamenii providentiali care sa le ofere mult asteptata crestere economica de care se leaga - indisolubil - si bunastarea individala a fiecarui roman.
Partidul Social Democrat are resursele umane si experienta necesare pentru ca asteptarile romanilor sa se concretizeze. Mai mult decat atat, avem premisa credibilitatii. Guvernul U.S.L. - condus de domnul Victor Ponta - a promis reintregirea salariilor bugetarilor - schilodite fara discernamant de guvernul Boc - si a facut-o. A garantat cresterea pensiilor - stopata inca din anul 2010 de acelasi guvern excesiv parcimonios si lipsit de viziune macro - economica - si a realizat acest lucru prin majorarea de la 01.01.2013 a valorii punctului de pensie la 762,1 lei.
Sa nu uitam insa si celelalte angajamente asumate prin Programul de Guvernare de realizarea carora depinde relansarea economiei nationale cat si consolidarea increderii populatiei in proiectul politic pe care l-am denumit generic U.S.L..
Si toate aceste angajamente - insumate - presupun reforma sau sinonimul pe care l-a folosit premierul Victor Ponta: "modernizare". O reforma dura dar necesara. O reforma ale carei efecte trebuie sa fie vizibile in termenul cel mai scurt cu putinta, pentru ca notiunea sa aiba cu adevarat concretete, consistenta si nu sensul pe care l-a avut in ultimii 20 de ani. Respectarea promisiunilor facute romanilor in timpul campaniei electorale trebuie sa fie prioritatea Partidului Social Democrat si a Partidului National Liberal, partenerul nostru de coalitie si de guvernare.
Acestea sunt asteptarile romanilor de la Partidul Social Democrat si de la Uniunea Social Liberala. Realizarea principalelor obiective - depasirea crizei economice care parca nu se mai termina, reformarea si descentralizarea administratiei, adaptarea politicilor sociale la realitatile momentului - sunt strict necesare pentru ca Uniunea Social Liberala sa se dovedeasca cu adevarat puternica.
Romania are nevoie de Partidul Social Democrat si de Partidul National Liberal, de uniunea acestora, chiar daca ea este condimentata de exercitiul democratic acid numit polemica.