Octavian STIREANU publica pe Amos News articolul "Stat national, unitar, independent si marinaresc!", pe care il puteti citi in continuare.
'Reforma statului atat de trambitata de Traian Basescu devine tot mai perceptibila pe masura ce regimul politic se clatina. Problema este cine se va prabusi primul - respectiv, cine va supravietui celuilalt - statul sau regimul?
Daca opozitia si populatia vor lasa regimului Basescu ragazul sa-si puna in aplicare toate intentiile, putem sa ne luam adio de la orice speranta in modernizarea tarii, intarirea statului si readucerea vietii oamenilor la un nivel de trai decent.
Pe langa datoriile imense - si pe care are de gand sa le mareasa in continuare! - la care a condamnat deja mai multe generatii, actualul regim are in vedere distrugerea sistematica a tot ceea ce era structurat democratic si pozitiv in viata acestei societati, bulversand institutii, demonizand partide, pulverizand Parlamentul, subjugand Guvernul, spionand adversarii politici, totul pe fondul saracirii populatiei, raspandirii dihoniei intre oameni, adancirii faliilor de comunicare si a polarizarii in societate.
Nimic nu le va putea in cale.
Furtul uluitor produs zilele trecute, in vazul intregii lumi, in cea mai inalta si reprezentativa institutie democratica a statului, confirma ca regimul Basescu a intrat in fibrilatii dictatoriale, nemaipasandu-i de absolut nimic din ceea ce ar fi normalitate si corectitudine in viata publica.In timp ce omul nr.3 in stat fura votarea unei legi esentiale, cel care este nr.1 in stat cautioneaza furtul, la adapostul ideii ca "nu intervine in viata institutiilor".
Cand dl Basescu declara, in Parlament, ca va "continua sa ramana un presedinte corect si nu ma voi amesteca in activitatea parlamentara" m-am mirat ca nu s-a prabusit tavanul... De ras sau de plans!
Imaginea apocaliptica catre care se indreapta tara prinde tot mai mult contur, direct proportional cu disperarea care a cuprins, in mod vizibil, toate celulele pedeliste, ramase fara imunitate la virusul devastator T1B1. Prestatia desfigurata si convulsionata a fostei miss Roberta Pristanda va ramane de antologie, mai abitir decat imaginile cand facea defile in neglije pe la diverse susanele de frumusete.
Influenta nefasta a lui Traian Basescu asupra partidului sau se produce la adapostul unei mari diferente de stare psihica: in timp ce lui Basescu nu-i prea pasa de ce va fi peste 4 ani, dupa el potopul, preocupandu-se doar de stergerea oricari urme care l-ar duce pe poteca tribunalului penal, liderii si parlamentarii PDL vor sa ramana in politica si mai departe, poate chiar la guvernare si din 2012 incolo...Lor nu le este deloc indiferenta imaginea catastrofala pe care o au in prezent, la comun si la bucata, din cauza lui Basescu.Acesta, insa, biciuieste fara incetare partidul si guvernul sa alerge cu limba scoasa in indeplinirea comenzilor sale aiuritoare, ale caror efecte sunt deopotriva devastatoare si asupra partidului propriu, si asupra tarii intregi.
Tintele majore ale lui Basescu, unele rezultate si din ordinele subliminale date prin mesajul de marti, sunt: generalizarea sistemului de ascultare si interceptare a convorbirilor telefonice in stil piramidal, sub "acoperirea" falsa si mincinoasa, imposibil de controlat democratic, a sigurantei nationale; centralizarea tuturor datelor legate de persoane si averi intr-un megasistem de stocare, pe procedurile dictate de CSAT in hotararea din 28 iunie a.c., invocata in treacat, marti, in afara textului citit de la tribuna parlamentului; readucerea Parlamentului la dimensiunile, obedienta si rolul de figurant al fostei Mari Adunari Nationale;compromiterea masiva a adversarilor politici prin sistemul ANI si DNA, agrementata cu practica scurgerii spre oficinele de presa cotroceniste a unor asa-zise stenograme compromitatoare din tot felul de convorbiri telefonice despre care nimeni, niciodata - sau foarte greu, peste ani - poate proba daca vor fi fost legale sau nu.
Se spune despre Romania ca este deja un stat politienesc.Si, intr-adevar, in regimul Basescu functioneaza 101 institutii de control la nivel central, plus cateva mii in teritoriu.Structurile coordonate de acestea adapostesc peste 1000.000 de angajati - "bratul inarmat" al partidului-stat, trimis sa stranga bani de la orice firma care mai respira cat de cat si sa faca presiuni de supunere si obedienta asupra functionarilor care nu vor sa-si piarda locurile de munca.
Dar nu stat politienesc este Romania sub Basescu, ci un stat marinaresc. In care brava Roberta matura coverta cu un tupeu de neimaginat'.