Constiinta unui Liberal de Stanga: Romania balteste...

Stiu, postez tot mai putin pe blog. Si nici pe FB nu prea ma omor cu prezenta. Dar incerc sa inteleg ce se intampla cu noi, si, marturisesc, nu imi iese. Cu, sau fara USL, cu, sau fara basescu, Romania se misca tot pe traditionala traiectorie, numita plastic "pisatul boului". Adica ceva ce nu poate fi descris in mod rational de nimeni, pleaca de nicaieri si duce nicaieri.
Despre ce sa scriu, pana la urma? Despre o clasa politica biscisnica, incapabila sa ofere un proiect de viitor societatii? Despre o societate atomizata, incapabila de solidaritate? Despre o democratie formala, din care lipsesc cetatenii? Despre un capitalism de secol XVIII, hai, inceput de secol XIX, despre o tara rupta in doua, una, mai mica, si care cu chiu, cu vai, se taraste spre secolul XXI, iar alta, mai mare, care se duce vesela spre Evul Mediu, in aplauzele "traditionalistilor"? Am mai scris. Si ce daca? A interesat pe cineva cu adevarat?
Sa scriu despre regionalizare? A scris unul, Lovinescu pe numele lui, inaintea mea, despre formele fara fond. Desi poate mai potrivit era sa-i amintesc pe Tristan Tzara si pe Eugen Ionesco. Sau despre "revizuirea Constitutiei"? Care revizuire rezolva ce? Nu se va mai rezuma "politica" la o ordinara si lipsita de orizont lupta pentru putere? Despre criza din PNL? Pai, cand n-au fost astia in criza? Cand nu s-au paruit, in numele libertatii de exprimare, cu gandul la tata statului? Despre Nutica, regina pedelista, care vrea s-o roiasca spre un nou partid basist? Despre partidul de stanga-dreapta, PSD, vesnic pe trei carari ideologice, niciuna de stanga? Despre ruperea USL? Trebuie sa fiu tampit! Sa se rupa!
Nu sunt pesimist. Nici optimist nu sunt. Pur si simplu nu-mi mai pasa. Suna al dracului de urat, dar asta este situatia. Stiu ca unii vor fi dezamagiti de pozitia mea, altii ma vor intelege, vreo cativa ma vor injura. Dar ce pot sa fac?
Daca mai scriu, veti avea ce citi. Daca nu, asta e: inseamna ca Romania balteste, si eu odata cu ea...

(Sursa : Blogul lui Constantin Gheorghe)