AGERPRES: Victor Ponta: PSD are obligatia de a nu incremeni, are nevoie de un nou proiect politic

Presedintele Partidului Social Democrat, premierul Victor Ponta, a declarat marti ca este nevoie de un nou proiect politic care sa reprezinte un nou plan pentru Romania, apreciind ca partidul pe care il conduce "are obligatia de a nu incremeni intr-un singur proiect".
Totodata, premierul considera ca singurul proiect politic al clasei politice nu este "Jos Basescu!", ci unul pentru Romania.
"Ma uit la alte forte politice si constat o incremenire extrema. Unii vorbesc cat de bine au guvernat si nu i-a inteles poporul, asta e semn de scleroza politica sa nu intelegi ca n-a gresit poporul ca nu te-a mai votat, ca ai gresit tu cand ai fost la guvernare. Foarte multi colegi mai cred ca singurul proiect politic e "Jos Basescu". Cred ca "Jos Basescu" e un slogan de campanie, dar nu e un proiect de tara. Din fericire, "Jos Basescu" se va intampla si ce vom face a doua zi? Cred ca de fapt noul proiect al PSD este noul proiect pentru Romania, o Romanie intr-adevar fara Basescu sau fara X, Y, dar cum vrem sa arate si sa se comporte un guvern (...), un presedinte, cum vrem sa functioneze administratia centrala si locala, ce intelegem cu adevarat printr-un stat social acum in 2013, an post-criza, dar de fapt an inca in criza?", a aratat presedintele PSD.
In opinia acestuia, intotdeauna te poti uita la altii care o duc mai bine sau mai rau, dar important este sa te uiti la perspectivele tale ca natie.
Prezent la dezbaterea cu tema "120 de ani de social-democratie in Romania", presedintele PSD a apreciat ca aceasta sintagma poate fi si sloganul Congresului PSD din 19 - 20 aprilie a.c.
"PSD are nevoie de un nou proiect. Cred ca, indiferent de varsta, toti putem avea o contributie la acest nou proiect", a declarat premierul Ponta.
Potrivit acestuia, fara a revendica acei 120 de ani de istorie, social-democratii romani pot revendica insa apartenenta la aceasta idee care totdeauna a fost echivalenta cu ideea de progres, de schimbare, de lider al schimbarii.
"Or, in acest sens, cand dl. presedinte Ion Iliescu a invocat acesti 120 de ani de social-democratie, am prins ideea si am spus: "Congresul PSD trebuie sa aiba ca slogan 120 de ani de social-democratie. Avem si o sansa speciala cu ocazia acestui congres, existand mai putina pasiune in jurul bataliilor pentru functiile de conducere. Congresele noastre din ultimul timp au atras atentia asupra cui candideaza, contra cui, cine e in tabara cuiva. Cred ca, dupa mult timp, probabil e prima data cand suntem cu totii in aceeasi tabara si avem cu totii aceleasi obligatii si aceleasi drepturi si putem discuta la acest Congres mai multe despre idei, proiecte si despre ce sa faca PSD ajuns din nou la guvernare in anii care urmeaza. Cred ca tot ceea ce apucam sa discutam in acest context, in intalnirile de toate tipurile in perioada de pana la Congres si dupa, ne ajuta la o necesitate fundamentala - sa vorbim nu doar despre cum castigam alegerile, pentru ca le-am castigat, nu de problemele de zi cu zi (...), ca nu s-a inventat guvernul care le rezolva pe toate, ci mai ales despre noul proiect al PSD, al social-democratiei romanesti, intr-un context de alianta politica, de schimbari fundamentale", a spus premierul.
Potrivit acestuia, PSD si social-democratia romaneasca "au obligatia de a nu incremeni intr-un proiect".