Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, referindu-se la bilantul Institutului de Politici Publice cu privire la absenteismul din plenul Parlamentului la voturile finale, ca, din momentul fraudarii votului de catre presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase la Legea pensiilor si el si foarte multi colegi au refuzat sa mai participe la vot.
Ponta i-a indemnat pe reprezentantii IPP, "daca vor sa faca un bine", sa realizeze un top al celor care au furat voturi in Parlament. "Explicatia (procentului de 0,9% prezenta la voturile finale in cazul sau - n.r.) este foarte simpla. Cei de la IPP stiu foarte bine ca de la momentul fraudarii votului de catre Roberta Anstastase la Legea pensiilor si eu, si foarte multi altii am refuzat sa participam la vot, pentru ca nu suntem complici cu fraudele Robertei Anastase. Daca cei de la IPP chiar vor sa faca un bine ar trebui sa puna topul celor care au furat voturi, pentru ca eu am de gand in continuare, cu tot ce spun cei de la IPP, sa nu particip la voturile conduse de Roberta Anastase", a mai spus Ponta.
Potrivit bilantului sesiunii parlamentare din septembrie-decembrie 2010 prezentat vineri, intr-o conferinta de presa, de reprezentantii Institutului pentru Politici Publice, printre liderii formatiunilor politice care au absentat la voturile finale se regaseste si presedintele PSD, Victor Ponta, care a fost prezent la 0,9% dintre voturile finale, adica la doua voturi. Pe de alta parte, prezenta Robertei Anastase la sefia Camerei Deputatilor este cel putin imorala, fraudarea votului fiind o fapta penala (infractiune).Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca presedinta Camerei Deputatilor,Roberta Anastase, este "un fel de Ali Baba, seful hotilor din PD-L", pentru ca a numarat "fraudulos, banditesc" voturile date de deputati la legea pensiilor.
"In orice tara democratica, Roberta Anastase ar fi fost arestata, nu Vintu sau o asistenta de la Giulesti. Pentru Roberta Anastase 80 de voturi inseamna 170. Roberta Anastase este un fel de Ali Baba, seful hotilor din PD-L. Modul fraudulos, banditesc, in care 80-82 de deputati au fost numarati de Roberta Anastase ca fiind 170 este o infractiune evidenta si un atac impotriva democratiei romanesti", a spus Ponta.