Participantii la Congresul Blocului National al Revolutionarilor (BNR), desfasurat sambata la Bucuresti, l-au acuzat pe fostul presedinte Ion Iliescu ca “a furat Revolutia“ si ca a instalat in fruntea statului oameni ai fostului regim comunist.

In cadrul lucrarilor Congresului, la care au participat 2.300 de revolutionari, s-au dezbatut, potrivit presedintelui BNR, Dorin Lazar Maior, aspecte vizand adevarul istoric din decembrie 1989 si obtinerea unor functii in administratia centrala pentru reprezentantii BNR. Cel mai dur in declaratii s-a dovedit a fi chiar presedintele Maior, fost deputat PSD care nu si-a mai gasit locul pe listele pentru Parlament. In aplauzele participantilor, el l-a acuzat pe Ion Iliescu ca “a furat Revolutia din 1989 din mainile revolutionarilor“.
In plus, el a spus ca Iliescu “a instaurat in fruntea institutiilor statului, atat centrale, cat si locale, oameni ai fostului regim comunist, foarte bine organizati“, in scopul de a-si asigura preluarea puterii.
Continuandu-si discursul in acelasi ton, Dorin Lazar Maior i-a reprosat fostului sef al statului ca “nu s-a implicat in problemele reale ale organizatiilor de revolutionari, care, in proportie de 80%, traiesc sub limita normala a saraciei“ si ca a stiut sa blocheze in Parlament, prin reprezentantii personali si prin PSD, timp de trei ani, legea privind statutul revolutionarilor.

Crima, minciuna, manipulare

“O parte a clasei politice romanesti s-a cladit pe crima, minciuna si manipulare“, a perorat Maior de la tribuna. In opinia vorbitorului, acest lucru a facut imposibil ca cei aflati la putere sa lupte pentru interesele poporului. Dorin Liviu Maior a acuzat in acelasi timp si fostul regim al CDR, reprosandu-i ca “nu a intreprins nici un demers concret pentru aflarea si asumarea adevarului istoric despre revolutie si eliminarea adevarului politic, creat din interese economice si politice“.
In final, membrii BNR au solicitat actualului Guvern si presedintelui Traian Basescu sa acorde atentia cuvenita si sa rezolve problema legata de aflarea adevarului despre evenimentele petrecute in decembrie 1989.
La Congres s-au mai discutat si unele probleme organizatorice ale BNR, printre care propunerile adresate actualului Guvern pentru desemnarea in administratia publica, in functiile care teoretic revin revolutionarilor, a unor reprezentanti ai Blocului.