Basescu: Vinovat de acte anticonstitutionale si antieuropene
DeCeNews: Basescu, suspendat si pentru inalta tradare (Autor: Val Valcu)

Ultima smecherie pe care o mai poate incerca Traian Basescu este smenul cu prietenii sai de la Curtea Constitutionala. Ca sa-l protejeze de iubirea populara, cinci basisti visinii au scos din robe o lege a referendumului unica in Europa, daca nu putem la socoteala Lituania, un Pantelimon ceva mai mic. Legea prezervativului prezidential solicita cvorum pentru validarea referendumului. Asa ca Basescu se da cocos, pe fata (nicio aluzie la fosta sa protejata), in timp ce oamenii sai indeamna pe la spate pedelistii sa stea acasa, invalidand scrutinul popular.
Ok, dar asta nu-l va scapa pe Basescu de la demitere. In ultimele doua saptamani, disperat sa-si scape pielea, Traian Basescu a comis fapte care pot fi considerate inalta tradare. Desigur, basistii vor urla ca din gura de sarpe ca vorbele nu sunt fapte. Le reamintesc, in numele bunului simt, ca soldatii tradeaza si cand spun inamicului secrete militare, nu doar cand intorc armele impotriva propriilor camarazi.
Traian Basescu a spus cu subiect si predicat unei puteri straine ca nu avem proceduri constitutionale pentru demiterea domniei sale. Mai mult, a anuntat ca ne confruntam cu o lovitura de stat. Cea mai buna dovada ca a mintit va fi o eventuala invalidare a referendumului, care il va readuce la Cotroceni, desi 9 milioane de oameni ii sunt impotriva.
Dupa 30 iulie, Parlamentul il poate suspenda din nou, pentru a permite Justitiei sa decida daca e sau nu vinovat de prabusirea leului, de pagubele suferite de cetatenii romani sau de imaginea proasta pe care o avem in ochii albastri ai Angelei Merkel.
De asta data, nu mai e necesara consultarea CCR. Doar va fi trimis in fata judecatorilor pe care i-a instalat la ICCJ, nu in fata romanilor pe care i-a umilit si saracit.
A te gandi ca se poate coabita cu Traian Basescu este o sfidare a logicii. Macar USL anunta pe fata ca nu vrea sa mai colaboreze cu el. De cealalta parte, disperat sa nu fie demis, Basescu spune intr-o zi ca e gata sa coabiteze, daca e lasat in functie la masa verde, in alta ca Ponta e un hot si Antonescu o paiata. Instabilitatea consecutiva revenirii ilegitime a lui Basescu la Cotroceni impinge Parlamentul spre o noua suspendare, ca singura alternativa la disparitia acestui for democratic.
Apropo, stimata d-na Merkel, afisele cu haita de hiene, care ar fi, in viziunea lui Basescu, parlamentarii, nu va aduc aminte un tip de discurs care a facut mult rau tarii dumneavoastra? De ce ne obligati sa mentinem in functie acelasi tip de lider?