Reprezentantii locali ai PD si PNG critica in termeni duri modul in care primarul Dumitru Nicolae a cheltuit cei 150.000 de lei pusi la dispozitie de Guvernul Romaniei pentru organizarea Revelionului aderarii.

Pe linga modul lipsit de transparenta in care a fost organizata petrecerea din seara de Revelion, penegistii reclama aroganta cu care alesii locali prezenti la eveniment i-au tratat pe galatenii care au petrecut alaturi de cei pe care i-au votat. “Reprezentantii administratiei locale prezenti pe Faleza Superioara au ciocnit doar intre ei paharele cu sampanie. Alesii erau protejati de niste garduri metalice. Se pupau si isi ciocneau paharele fara sa-i bage in seama pe galatenii din jurul lor. Probabil le era rusine sa bage in seama oamenii simpli. Primarul Dumitru Nicolae a afirmat ca bugetul tentativei de spectacol a fost de peste 40.000 de euro, bani veniti de la Guvern. Nimeni nu stie insa cum au fost cheltuiti acesti bani”, a declarat presedintele Organizatiei Judetene PNG Galati, Adrian Smarandoiu.

Democratii galateni sustin ca edilul Dumitru Nicolae si-a facut un obicei din a nu spune nimanui cum cheltuie banii publici. “I-am cerut primarului sa ne arate cum s-au cheltuit banii primiti de la Guvern pentru organizarea Revelionului aderarii. PSD a cerut Guvernului sa arate modul in care au fost cheltuiti banii alocati pentru acest eveniment. Acelasi lucru il vrem si noi la Galati. In plus mai trebuie adaugat ca edilul ne-a spus ca, pentru aducerea trupei Kaoma la Galati, s-au cheltuit doar 5.000 de euro, dar surse chiar din PSD mi-au dezvaluit ca pretul corect este de 18.000 de euro. Pe linga asta, primarul nu a prezentat nici acum modul in care a cheltuit banii alocati Serbarilor Galatiului”, a declarat purtatorul de cuvint al organizatiei galatene a PD, Mihail Boldea.