Asaltul apelor si amenintarea motiunii

Toata politica galateana din luna septembrie a lui 2007 s-a invartit in jurul mult discutatei motiuni de cenzura a PSD si a dezastrului de la Tecuci.

Motiune de septembrie

In luna septembrie, Partidul Social Democrat a cam tinut pe jar Guvernul Tariceanu pentru ca, in sfarsit, luase decizia sa depuna motiunea de cenzura cu care ameninta inca din vara. Astfel, fie ca a vrut, fie ca nu, PSD a fost pe buzele tuturor politicienilor locali, fiecare spunandu-si parerea despre ce contine motiunea, ce rezolva si, mai ales, daca va trece de votul parlamentarilor.

Totodata, pe langa motiunea de cenzura pe care o flutura pe toate canalele media, PSD a incheiat la inceputul toamnei si un protocol de colaborare cu pensionarii galateni, pe care vrea sa-i ajute macar in al doisprezecelea ceas, poate-poate ii atrage pe varstnici cu totul spre doctrina PSD.

Potopul de la Tecuci

Desi in septembrie politicienii abia s-au apucat de munca dupA¢ o vara torida, intreaga luna atentia le-a fost acaparata de potopul care s-a abatut peste municipiul Tecuci la debutul lunii. Tocmai de aceea, preocuparea de baza a politicienilor locali a fost strangerea de ajutoare pentru sinistratii de la Tecuci si din satele limitrofe. Fiecare formatiune politica, indiferent de doctrina, afinitati sau animozitati, a strans cat a putut pentru oamenii care au pierdut aproape totul in urma asaltului apelor.

De remarcat este ca, in aceeasi perioada, social-democratii s-au implicat si in problema inundatiilor din nordul judetului, vorbind, mai mult superficial, despre ajutoare, dar mult mai implicat cand vine vorba de a gasi vinovatii pentru potop. Omul lunii s-a dovedit a fi primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain, pentru care inundatiile au reprezentat o proba de foc pe care a dat-o in fata locuitorilor orasului aflati in nevoie, dar si in fata autoritatilor centrale, care i-au monitorizat fiecare miscare.

Sperante conservatoare

Pe langa problemele ce au primat in luna septembrie, conservatorii au fost preocupati de o serie de proiecte, pe care le-au despicat si in timpul verii. Astfel, pe langa faptul ca avea in gand ca, in momentul in care Consiliul Judetului va contracta imprumutul, ii va ajuta pe sinistratii tecuceni, Eugen Durbaca, seful acestei institutii, dar si al conservatorilor galateni visa la bonuri valorice pentru medicamentele pensionarilor, legi noi pentru predarea limbii romane in toata tara si pentru a descoperi cum au fost privatizate toate societatile din Romania si unde s-au dus banii din aceste miscari.