In cadrul ultimei sedinte a Biroului Permanent Judetean (BPJ) al PD Salaj, care a avut loc marti, Radu Capilnasiu a anuntat ca se retrage din competitia pentru castigarea fotoliului de presedinte al organizatiei judetene, preferand sa se gandeasca la "esalonul doi", si anume la fotoliul de presedinte executiv. Capilnasiu sustine ca decizia sa este motivata de faptul ca majoritatea colegilor sai i-au cerut acest lucru: "In urma discutiilor avute in cadrul ultimei sedinte a BPJ Salaj, dar si ca urmare a faptului ca mai multi colegi mi-au solicitat acest lucru, in cele din urma, am decis sa candidez pentru functia de presedinte executiv al organizatiei judetene. Ca atare, ieri (n.r. marti), mi-am depus candidatura pentru aceasa functie".
De cealalta parte, contracandidatul sau pentru functia de presedinte executiv al PD Salaj, prefectul Andrei Todea, apreciaza ca Radu Capilnasiu da dovada de inconsecventa politica: "Radu Capilnasiu este un om inconsecvent. Din nefericire pentru el, a procedat identic cu ceea ce a facut inainte de alegerile de la municipiu. Dupa ce a anuntat ca va candida pentru functia de presedinte al PD Salaj, acum, in ultima clipa, si-a anuntat candidatura pentru alta functie. In concluzie, vorbim de inconsecventa politica. Mai mult, Radu Capilnasiu da dovada de lipsa de profesionalism. Din punctul meu de vedere, fara consecventa, nu poti face politica".
Pe de alta parte, presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, nemultumit oarecum din cauza faptului ca i s-a furat "jucaria" si nu mai are cu cine sa concureze pentru cel mai inalt fotoliu din organizatia judeteana a partidului, ataca destul de voalat decizia lui Capilnasiu: "In urma unei analize pe care a facut-o, dar si dupa esecul inregistrat la alegerile de la municipiu, Radu Capilnasiu si-a consultat staff-ul si a ajuns la concluzia ca singura sansa de a intra in BPJ este sa candideze pentru alta functie. Din pacate pentru el, aceasta functie este vizata de unul dintre greii partidului, un om deosebit de apreciat de catre colegi, si anume prefectul Andrei Todea". Mai multe informatii, dupa Conferinta Judeteana a PD Salaj, care va avea loc la finele saptamanii in curs, mai precis sambata.