Biroul Permanent al PD a avut pe ordinea de zi a sedintei de ieri evaluarea secretarilor de stat democrati. Presedintele executiv al partidului, Adriean Videanu, a precizat ca nu s-a luat o decizie clara in aceasta chestiune, intrucat se asteapta o discutie in interiorul conducerii Aliantei.
Adriean Videanu, care este si presedintele Comisiei de evaluare a secretarilor de stat, a explicat ca se asteapta si un punct de vedere al ministrilor, in subordinea carora se afla demnitarii vizati.
In alta ordine de idei, liderul PD, Emil Boc, a adaugat ca se discuta in cadrul partidului si modificarile ce trebuie aduse Legii administratiei publice locale. In acest sens, vor avea loc dezbateri in interiorul partidului cu alesii sai locali, pentru a se gasi cele mai bune solutii, care vor fi prezentate grupurilor parlamentare, pentru a fi sustinute legislativ. La randul sa, liderul UDMR Markó Béla a declarat tot ieri ca este multumit de activitatea secretarilor de stat din partea Uniunii si ca nu intentioneaza sa faca schimbari.
„Performanta UDMR in Guvern a fost foarte buna, asta nu inseamna ca toti am avut aceeasi performanta. In acest moment, nu avem intentia de a schimba vreun secretar de stat“, a aratat Markó Béla.
In opinia sa, remanierea nu este un lucru care trebuie facut periodic. Liderul Uniunii a aratat ca ideea de remaniere nu se refera la secretarii de stat. „Nu e acelasi lucru ca si in cazul ministrilor. Schimbarea unui ministru implica o anumita schimbare a intregului Guvern. Din acest punct de vedere, remanierea nu se refera la secretarii de stat“, a spus senatorul UDMR.