Dupa aplicarea masurilor de austeritate va avea loc o remaniere guvernamentala, a declarat vicepresedintele PDL Ioan Oltean in cadrul unei conferinte de presa la Bistrita.
Vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, sustine ca, potrivit premierului Emil Boc, dupa aplicarea masurilor de austeritate, va avea loc o remaniere guvernamentala. Declaratia a fost facuta vineri, in cadrul unei conferinte de presa, la Bistrita. Aceasta ar urma sa aiba loc pana la finele lunii iunie sau la inceputul lunii iulie, a spus Oltean, fara a mentiona la ce ministri se refera.
"Imediat dupa ce se adopta aceste masuri va avea loc o remaniere guvernamentala. Dar nu acum, nu astazi, nu maine, ci dupa pentru ca sunt multi ministri care nu au confirmat. Sunt mult. E mai putin important daca sunt doi sau trei. Va spun la modul serios. Dupa adoptarea acestor masuri premierul va trebui sa faca o remaniere guvernamentala, si o va face", a declarat Oltean. Vicepresedintele PDL a spus ca unul dintre ministrii de care el, personal, ar fi nemultumit este cel de la Munca, Mihai Seitan.
In urma cu doar doua saptamani acelasi Oltean nega orice posibilitate de remaniere a actualului Executiv. "Nu exista elemente care sa justifice o remaniere guvernamentala. Guvernul Boc guverneaza singur de patru luni. Este exclusa orice fel de remaniere in urmatoarele luni de zile, pana vedem efectele acestor masuri", spunea Oltean.
Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, spune ca in partid nu s-a discutat despre o remaniere. "Eu nu am auzit de asa ceva si nu cred ca asta ar trebui sa fie problema Romaniei in acest moment", a declarat Stolojan. Aceeasi reactie si din partea vicepresedintelui Valeriu Stoica: "Nu cunosc asa ceva. Eu am lipsit din tara zece zile si nu am auzit despre asa ceva".
Europarlamentarul Cristian Preda spune ca declaratia lui "Ioan Oltean este inoportuna". "Prefer sa o ignor", adauga acesta.
Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a afirmat vineri ca posibilitatea unei remanieri guvernamentale nu a fost analizata in cadrul unei sedintei a Biroului Permanent National al PDL. Anastase a precizat ca nu are cunostinta de intentia premierului Emil Boc de a recurge la o innoire a echipei guvernamentale printr-o remaniere ce ar urma sa survina dupa angajarea raspunderii cabinetului pe masurile de austeritate. "Nu stiu nimic de asa ceva. Subiectul nu a fost discutat intr-o sedinta a Biroului Permanent", a afirmat Roberta Anastase.
Declaratiile lui Oltean vin in contextul in care ministrul Elena Udrea a vorbit de mai multe ori in ultima vreme despre demisia Guvernului in cazul in care masurile de austeritate esueaza.
Premierul Emil Boc va merge luni, la Parlament pentru a-si asuma raspunderea pe cele doua legi de austeritate. La ora 16.00, Guvernul isi va asuma raspunderea pentru primul text de lege, iar la ora 17.00 urmeaza sa-si angajeze raspunderea pentru al doilea text.
PSD, PNL si PC au anuntat ca vor depune doua motiuni de cenzura, cate una pentru fiecare lege in parte.
Primul-ministru Emil Boc i-a amenintat in februarie pe ministrul Finantelor si pe cel al Muncii ca ii remaniaza daca mai fac anunturi fara sa se consulte cu el. Avertismentul premierul a fost facut la inceputul sedintei de guvern.
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, anuntase ca este in lucru un proiect de act normativ prin care alocatiile de stat pentru copii sa nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari, precizand ca nu a fost inca stabilit plafonul de la care alocatiile sa nu mai fie date.
Deputatul PDL Daniel Oajdea i-a criticat pe ministrii Mihai Seitan si Sebastian Vladescu, spunand ca sunt demnitari ce ar fi trebuit inlocuiti.