Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 17 februarie 2011.
• Filialele PNTCD din intreaga tara vor incepe, in luna martie, sa stranga semnaturi pentru un referendum national in vederea instaurarii monarhiei. Credeam ca au murit. Bine ca mai sunt in viata, fiindca, trebuie sa recunoasteti, cui i-ar mai fi trecut prin cap asa ceva. Cu toate ca, daca ma mai gandesc putin, ar da bine in Europa, pe la familiile regale cu sange albastru, sa-l avem la Cotroceni pe Majestatea Sa, Traienica I-ul, fost contrabandist, pe cand era marinar, dupa propriile sale declaratii. (De aici ne vine si chestia cu vamile. Naravul din fire, n-are lecuire). Ce betii, ce rasete, ce hahaieli ar mai fi pe la petrecerile regale, ce coate si-ar mai da Baselu cu colegii lui: regina Angliei, presedintele Norvegiei si celelalte capetele incoronate. Hai, c-ar fi o chestie tare.
• Niste ziaristi rautaciosi spun ca Boc nu stie cat costa o paine, pentru ca n-a raspuns la aceasta intrebare pusa de Realitatea TV. Bai, fraierilor ! Stie cat costa o paine mai bine ca voi, ca Basescu il trimite mereu dupa paine si tigari. Cateodata ii cumpara si seminte, cunoscute si sub denumirea de bomboane agricole ( bombonis bostanis). Nu v-a raspuns, ca nu stia daca are voie.
• "Am putea sa gasim imediat in PDL pe cineva, cum ar fi Monica Macovei, spre exemplu, care se bucura de mult mai multa incredere publica decat Emil Boc. Totul este vraiste in partid.", a spus pdl-istul Cristian Preda, care, chiar daca traieste mai mult pe la Bruxelles, vede situatia mult mai limpede decat colegii de partid din Bucuresti. Concret, el vrea un premier mai popular. Se stie ca Boc are incredere publica, asa, aproape cat marja de eroare, iar Monica, manca-o-ar mamica, are tot asa, dar plus 1. La chestia cu "vraiste in partid", trebuie sa te contrazic, Predo ! Pai, bine mai, europarlamentarule pus de Basescu, ca inainte ai fost consilierul lui ! Tu stii, cine se ocupa personal ca lucrurile sa mearga bine in PDL ? Se ocupa El, Insusi, si Il mai ajuta din cand in cand seara si Ea, insasi, Lenuta. Asa ca, n-are cum sa fie totul vraiste. Am impresia ca te gandesti sa-ti schimbi doctrina. Nu-i frumos din partea ta, dupa ce ai profitat de increderea Conducatorului mult iubit si stimat.
• Aristide Roibu, fost trezorier-sef al PSD s-a inscris in UNPR. "Am decis sa ma alatur echipei formate de ministrul Gabriel Oprea. UNPR este continuatorul principiilor de stanga, care au fost abandonate de PSD", a declarat el. Roibu n-a fost niciodata vreun ideolog, politolog sau macar dermatolog, asa ca eu am inteles din mutarea asta, ca la UNPR sunt bani multi, fiindca Roibu asta stie: sa manevreze cu banii. De unde o avea Oprea bani, ca pentru Armata si slujitorii ei nu se prea gasesc?
• Mi-au placut dintotdeauna oameni preseverenti. De exemplu, Geoana. Are ca proiect de viitor sa fie ales presedintele Romaniei si in sprijinul acestui proiect vine cu argumente foarte solide: e matur, a adunat 5 milioane de voturi si are incredere in viitorul sau. Eu as mai adauga inca un atu foarte important: are experienta campaniei electorale trecute si tocmai de aceea, as pune prinsoare pe orice ca nu se va mai duce la Vantu acasa. Vedeti, deci, ca e un competitor valabil, pentru ca nu-i va fi greu sa stranga semnaturile necesare, atata vreme cat a obtinut 5 milioane de voturi.
• Cunoscut pentru echidistanta sa devenita proverbiala, cotidianul "Romania libera", sub titlul sugestiv "Politia de frontiera contraataca", lauda politia de frontiera a lui Igas, pentru rezultatele din ultimele zile, adica, de cand nu mai e obstructionata de vamesii lui Blaga. Au descoperit containere ce totalizeaza peste 24 milioane de tigari. Valoarea marfii este de 10.440.000 lei, dupa care au mai gasit 12 milioane de tigari. Am auzit ca o sa mai gaseasca vreo 350 de milioane de tigari si chistoace, dupa care o sa le puna la loc, nu pentru ca orice minune tine doar 3 zile, ci pentru ca vine campania electorala si, la cata popularitate are PDL, e nevoie de bani la greu.
• Puterea si-a asigurat majoritatea in Comisia de Regulament a Senatului prin cooptarea unui membru al UNPR. De acum inainte, lucrurile vor merge unse in privinta modificarii Regulamentului si s-ar putea ca presedintele Senatului sa poata fi schimbat mai usor.