Ziarul online "News Ar" (Agentia de Stiri a Judetului Arad) publica articolul Adelei Cristea, 'Regimul Basescu - Boc va cadea. Intrebarea e: "Ce punem in loc?"', din care puteti citi un fragment ce caracterizeaza regimul politic actual.
'De doi ani de zile regimul Boc - Basescu duce o lupa asidua impotriva poporului roman. In totalitatea lui (sigur, cu exceptia clientelei politice si oportunistilor de serviciu, pe care nici nu-i mai includ la categoria mai sus amintita, ci as prefera sa-i consider apatrizi, pentru ca singura lor nationalitate este banul, de preferinta cel public)!
Au inceput cu o lupa impotriva mediului privat, pe care aproape l-au invins si au continuat cu o lupta impotriva bugetarilor, pe care au reusit sa-i aduca in pragul disperarii si pe culmile umilintei. Iar lupta nu se va opri aici. Va continua cu pensionarii, va opera noi lovituri mediului privat si va continua sa scada standardul de viata a celor platiti din bugetul public. O tara in haos, tristete, durere, disperare. O tara dominata de coruptie si injustitie, o tara in care democratia a fost infranta inclusiv in institutia sa cea mai reprezentativa: Parlamentul. Asa arata Romania sfarsitului lui 2010, moment in care aproape toate tarile lumii au reintrat pe un trend de crestere economica.
Caderea Regimului Basescu - Boc este din punctul meu de vedere certa. E doar o chestiune de timp. Ea va fi realizata fie prin intermediul Parlamentului, daca se va reusi construirea unei majoritati politice (la aceasta motiune, sau la cele care vor urma), sau prin revolta populara, in miezul iernii, cand oamenii impinsi la disperare, flamanzi, infrigurati si oripilati de nedreptatea si abuzurile din jurul lor vor iesi in strada si nu vor mai reveni in case pana cand nu vor rasturna acest sistem anti-democratic. Asa ca pe mine Regimului Basescu - Boc nu ma mai preocupa, pentru ca il consider deja istorie. Din pacate o foarte trista pagina din istoria noastra.
Ma preocupa insa in mod real ce vom pune in locul acestui marasm. Evident, orice vom aduce in locul Guvernarii PD-L - UDMR (pentru ca, sa nu uitam, UDMR se face partas la toata miselia ultimilor ani, care fara concursul lor nu ar fi fost posibila!) va fi mai bun decat ce am trait in ultimii 2 ani. Dar la halul in care am ajuns, "putin mai bun" nu mai este suficient. E nevoie de o schimbare radicala a modului in care se face politica si administratie in Romania, de o reforma profunda a institutiilor si mentalitatii Statului, de o revenire la moralitate si nu in ultimul rand de profesionalism: de masuri economice rapide, eficiente si corecte.'