AGERPRES informeaza: Victor Ponta: "Toate obiectivele importante ale Romaniei pe plan european au fost ratate de regimul Basescu"
Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, marti, ca toate obiectivele importante ale Romaniei pe plan european au fost "ratate de regimul domnului Basescu", amintind ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie sau aderarea la spatiul Schengen.
"S-a vorbit despre incetarea monitorizarii Romaniei pe Justitie, dupa cum stiti mecanism ratat, aderarea la Spatiul Schengen, obiectiv ratat din cauza unui sistem incapabil sa-si combata coruptia si politizarea interna. In februarie am avut actiuni anuntate de Traian Basescu, arestari, nu s-a mai intamplat nimic. Cand s-a ajuns la Blejnar si la sefii PDL, la Flutur si la Falca, totul s-a oprit, cum s-a oprit si aderarea noastra la spatiul Schengen", a spus Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD. In ceea ce priveste decizia amanarii aderarii Romaniei la zona euro, Ponta a precizat ca aceasta a fost luata "netransparent si neprofesionist".
"Dincolo de faptul ca a trebuit si ar fi trebuit sa fie - si o sa incercam sa o facem noi la USL - o discutie serioasa, o dezbatere publica serioasa, ce inseamna pentru Romania aderarea la spatiul Schengen, ce inseamna pentru Romania amanarea aderarii la zona euro, decizii de importanta pentru viitorul Romaniei se iau netransparent si neprofesionst. N-am vazut niciun fel de analiza a Guvernului Romaniei prin care sa se arate ce restrictii, ce perfomante economice, ce lipsa de performante economice ne impiedica sa ne mentinem obligatiile noastre europene", a mai spus Ponta.