moshemordechai.wordpress.com: Sa auzim si celalalt punct de vedere

Duminica ar trebui sa ma prezint la scoala de peste drum, sa iau una piesa stampila si una bucata buletin de vot, sa ma var intr-o buda din aia ecologica, sa trag perdeluta si sa zic: DA sau NU. Asta e chestia cea mai tampita, la referendumul asta: nu te lasa aia sa elaborezi deloc, vor sa le raspunzi ca mocofanul, da ori ba. Monser, dar eu sunt un alegator/votant/stampilac informat, am nuante, poate am chef sa dau un raspuns mai articulat, poate in loc de da sau nu am chef sa livrez un eseu, poate ma trece un naduf stilistic, poate sunt in verva. Adica toti tolomacii astia semidocti de politicieni ma pot tortura cu discursuri naroade, imi pot perfora timpanele cu ore intregi de bazaconii, dar in rarele ocazii cand imi vine si mie randul pentru ca sa ma exprim, carevasazica, tot ce am voie sa zic e DA sau NU. Si nici astea nu le pot spune eu de bunavoie, ci sunt gata tiparite acolo, eu trebuie doar sa stampilez ca tanti Roza de la registratura? Urat, monser. Tare urat.
Acum, de ce il vreau eu demis pe Basescu stiu. De ce il vor demis cei de la USL... si asta stiu, dar ma intereseaza mai putin. Normal, ca o stampila informata ce sunt, ar fi sa aud si argumentele sustinatorilor lui Basescu si abia apoi sa decid, nu e asa? In deplina cunostinta de cauza carevasazica. Pai, hai sa vedem care sunt argumentele alea. In mod normal toata argumentatia aia ar fi trebuit sa contina un inventar al realizarilor marelui barbat. Daca realizari nu sunt, merge si cu injuraturi. Ia hai sa vedem care sunt deci argumentele policromaticilor pedelici:

1) Ponta a plagiat
Da. Si Pak Cho Kum a baut fara sifon. Iar Burdisarai Kalabalamuc poarta cravata in dungi la camasa in carouri. Totusi, duminica nu se intruneste comisia de etica pentru a-l certa pe Pak Cho Kum. Poate e o idee misto ca doctoratele sa se dea prin referendum popular, dar pana se voteaza chestia asta, ne rezumam la micro-eseul DA sau NU.
2) Basescu apara justitia
Si in privinta lui Bula, memoria colectiva retine o fapta buna. Cu precizarea ca batrana respectiva a urlat cat au tinut-o bojocii ca ea nu vrea sa traverseze strada.
3) Europa il sustine pe Basescu
Asta e o chestie pe care am constatat-o de nenumarate ori: Europa il sustine pe Basescu. Ar fi, totusi, mai bine ca omul sa bea mai cu masura si sa se tina singur pe picioare. Altfel am retinut si de la Sarkozy, si de la olandezi, si in dosarul Schengen ca omul are mare trecere la (pe langa) Europa. Oricum, din simpatie pentru madam Europa ( Europa si mai cum?) de pe 29 incolo o sa-l degrevam pe domnu’ de alte obligatii, ii legam o fundita pe chelie si i-l trimitem lu’ tanti Europa sa se joace cu el.
4) Crin Antonescu doarme mult
Daca Basescu dormea si el ceva mai mult n-ar fi ajuns in situatia asta. Oricum, asta e o problema serioasa, asa ca, duminica, pe langa stampila pe DA, in buletinul de vot referitor la programul de somn al lui Antonescu, o sa bifez: 23:00- 7:00. Problema rezolvata. Multumesc ca mi s-a semnalat.
5) Antonescu nu merita sa fie presedinte
De aia nici n-o sa-l votez! Nu v-am zis ca-i fac program de somn?
6) Basescu e anticomunist
Stiu. Asa e. Atat el cat si sustinatorii sai, de la Plesu la Boc, de la Baconschi la Ungureanu, au luptat inca de pe vremea lui Ceausescu impotriva comunismului, subminand PCR din interior, din postura de membri de partid cu functii. Cum am apreciat munca lor de opozanti, de duminica m-am gandit sa ii valorificam asa cum se cuvine acolo, in opozitie.
7) Antonescu, Ponta, Constantin, Voiculescu, Hrebenciuc, Sova, Tariceanu si toti ceilalti vor sa aduca dictatura, rasturnandu-l de la putere pe Basescu
Nu vreti voi sa recititi enuntul? Dictatura nu e cand mai multi il fac pe unul, ci cand unul vrea sa-i faca pe toti. Deci duminica se organizeaza referendum ca sa fim intrebati daca vrem dictatura?
8) Udrea are cur misto
Bai! Duminica votam sau facem altceva? Pai, ce facem noi aici?
9) Basescu ne-a scos din criza
Da, monser. In nenumarate randuri. Totusi, matematic, numarul de ocazii in care ne-a scos din criza e mai mic decat numarul de ocazii in care ne-a bagat in criza. Fireste, asta nu i se poate imputa lui, ci crizei internationale, atacurilor energetice, flacarii violet si lui Pak Cho Kum.
10) Ponta n-are fata de premier. Antonescu n-ar fata de presedinte!
Bre, pe bune? Chiar vreti sa deschidem discutia asta?
11) Multi intelectuali sunt de partea lui Basescu
Monser, e normal sa se apere intre ei, nu? Ce atata "scoala de la Paltinis"? Azi e vremea scolii de la Doi Cocosi. Doar se stie ca autenticii intelectuali resping ideea alternantei la putere.
12) Daca pica Basescu, MRU candideaza la presedintie
Abia acum ati produs un argument valid. Mda, asta ar fi o problema. E ca si cum scapam de latei si dam peste sculament. Cum, totusi, sansele ca securiciul sa castige sunt la fel de mari ca sansele lui Pak Cho Kum sa castige proba de tir la Olimpiada, ne relaxam.
Cam astea au fost. Daca pedelicii mai au "argumente", sa le livreze ca mai e loc pe lista.