Senatorul Sorin-Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata: "O rectificare bugetara pierduta!"

Trebuie sa recunosc ca Puterea asta e complet neobosita.
Parca-i si vad pe mai-mari cum stau ei noaptea, lipsiti de somn, gandindu-se plini de framantari ce sa faca, ce sa mai inventeze, care va fi urmatoarea miscare.
Pentru ei, ca doar nu pentru noi. La ce va ganditi? Totul este pentru ei. De ce? Cum de ce? Ca sa-si mentina si sa-si inmulteasca avantajele si dupa momentul 2012 care a inceput sa le dea fiori seriosi pe sira spinarii aleia inclinate pana la nivelul condurului pupat cu regularitate.
Printre titlurile zilei se numara si rectificarea bugetara a primului si inegalabilului ministru Boc.
Ca de obicei, si acum, rectificarea bugetara nu face sa fie decat rectificarea bugetului pentru cei amarati , ci in favoarea stomacului intotdeauna nesatul al Puterii. Dupa obiceiul trist si atat de pagubos pentru romani, sectoarele cheie, vitale pentru orice cetatean, sunt lasate din nou la coada.
In timp ce sanatatea ramane pe ultimul loc, luandu-se bani de la medicamente, alte sectoare prospera. Nu este de ghicit care, stimati colegi.
Oricine citeste acest proiect vede cu usurinta cum rectificarea nu este decat un alt mijloc de a mai pompa bani pentru campanie. Urmand modelul sefului lor suprem care i-a invatat ca iarna nu-i ca vara si ca omul trebuie sa fie prevazator, punand deoparte din timp resursele, slugoii portocalii diluati putin de ros"-albastrul pro(re)gresist, pun deoparte tot ce apuca pentru campanie.
Asa , ca se fac pregatiri temeinice. Noua rectificare lasa numeroase gauri si ascunde multe capcane pentru orice ochi neavizat.
Spre exemplu, labirintul bugetar care presupune noi locuri si avantaje pentru serviciile care trebuie sa lucreze pentru castigarea alegerilor.
Ce conteaza ca iarna a venit, anuntand clipe grele pentru toti romanii de rand? Ce conteaza ca oamenii se imbolnavesc pe capete? Ca scolile raman neincalzite? Ca se tot anunta impozitari si chiar, pe langa inghetul batranilor, si inghetul pensiilor? Ce conteaza ca se moare cu zile in Romania si ca mai avem putin si ajungem ca o tara bombardata, din ale carei ruine iese doar fum?
Orice se mai poate fura si orice se mai poate face in favoarea lor(!!), se face. De ce sa nu fie si aceasta rectificare un nou prilej de furt si de pregatire a marelui furt din campania de la anul?
Ganditi-va bine, stimati colegi, ce votati si cum votati. Ganditi-va, unii dintre dumneavoastra, daca banul v-a cumparat atat de tare, incat sa nu va mai pese ca, odata cu ridicarea mainii, apasati pe tragaci, condamnand la moarte un intreg popor. Totul, in numele puterii, al meschinariei, al partidului, al salvarii propriei pieli.
Cu toata amaraciunea de rigoare, rectificarea aceasta mi se pare desprinsa din piesele lui Caragiale. Cu Tipatescu-Basescu, Zoe-Udrea, Boc-Pristanda, Oprea-Branzovenescu, Anastase-Farfuridi, Agamita si Trahanache, ce se lupta la baioneta pe fiecare banut sa-si salveze "onoarea" si "coledziul".