In timp ce autoritatile locale din Tecuci se dau de ceasul mortii sa faca rost de cele 10 milioane de lei necesare reabilitarii imobilelor, autoritatile judetene organizeaza in liniste transporturi de ajutoare catre alte zone ale tarii.

Culmea paradoxului: sa ai sinistrati in propriul judet, dar sa-ti manifesti solidaritatea fata de persoanele aflate in nordul Moldovei. Acest lucru se intampla la Tecuci, dar situatia este deja cunoscuta, asa ca nu ne vom mai referi la ea. Satui sa tot astepte ajutor de la Guvern sau Consiliul Judetului, tecucenii au apelat la ajutorul cunoscutilor sau pur si simplu s-au imprumutat de bani ca sa finalizeze reabilitarea caselor afectate de inundatiile de anul trecut. Vorbim de 1.600 de case pentru care autoritatile locale nu au posibilitatea sa aloce fonduri. Intrucat cat de curand anotimpul rece se va instala complet, este evident ca oamenii nu mai puteau astepta la infinit dupa un ajutor din partea autoritatilor. "S-au descurcat. Ce pot sa spun? Am tot incercat sa ii ajutam, in limita posibilitatilor. Din fericire, 800 de imobile au fost afectate usor de inundatii, dar sunt multi tecuceni care nu au avut norocul asta", ne-a declarat primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain.

Cum ramane cu varsta a treia?

Buna treaba cu autogospodarirea, dar ce faci cand ai 70 sau 80 de ani? Nu faci nimic, ci doar incerci sa supravietuiesti. Asta au facut de anul trecut zeci de tecuceni care, se pare, vor petrece iarna mai mult pe afara decat in gospodariile proprii. Persoanele in cauza trebuiau sa primeasca intre 3.000 si 9.500 de lei, dar se pare ca doar pentru altii se poate. Mai ramane totusi o speranta la Consiliul Judetului Galati dupa ce prim-vicepresedintele PD-L Galati, Mircea Toader, ne-a declarat ca va initia un proiect de hotarare pentru sprijinirea financiara a sinistratilor, insa ramane ca si majoritatea consilierilor judeteni sa fie de acord.