Dupa PNL si PD, conservatorii au anuntat si ei ca au terminat campania de stringere de semnaturi pentru sustinerea PC in vederea participarii la alegerile europarlamentare. Purtatorul de cuvint al organizatiei galatene a partidului, Adelina Hristea, a precizat ca la nivelul judetului au fost strinse 38 de mii de semnaturi, dintre care 18 mii de semnaturi din municipiu, iar 20 de mii din restul judetului. "Tinta noastra a fost de 30 de mii de semnaturi. Noi am strins mai mult de atit. Cred ca e un inceput bun pentru intrarea la alegerile europarlamentare", a declarat Adelina Hristea.

Aceasta a mai spus si ca organizatia conservatoare galateana si-a propus pentru euroalegeri sa cistige 20-25 de procente din voturile exprimate.

Legat de subiectul semnaturilor pentru euro-parlamentare consilierul judetean PC Genica Totolici a precizat ieri ca reprezentantii Partidului Democrat responsabili cu stringerea euro-semnaturilor nu au fost tocmai corecti. "PD a folosit functionari din primariile pe care le controleaza pentru a stringe semnaturi. Multi dintre cei care au semnat nici nu au stiut pentru ce au dat acele semnaturi. Oamenii au vazut omul de la primarie si au facut ce le-a cerut acesta. Chiar membri ai PC au fost pacaliti in acest fel", a precizat Genica Totolici.

Nu e o surpriza pentru nimeni ca la inceputul unei curse electorale apar tot felul de acuzatii la adresa unor partide sau oameni politici. Aici nu e vorba doar despre PC si PD. Chiar si despre principalul candidat al PNL pentru europarlamentare, inspectorul scolar general Tania Bogdan, s-a spus ca si-a folosit functia publica pe care o detine pentru a cistiga simpatia electoratului tinar.