Razboiul dintre Liviu Contac, directorul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, si subprefectul David Salgau s-a mutat in instanta. Baiatul presedintelui Consiului Judetean a anuntat ca a deschis un proces de calomnie impotriva reprezentantului Guvernului, in urma unor declaratii date de acesta in mass-media. David Salgau, care va trebui sa se prezinte in fata instantei pe 15 iulie, considera ca, prin acest acest gest, Liviu Contac "vrea sa loveasca in coalitia guvernamentala si cu precadere in Partidul Conservator care a trecut de partea Aliantei ". Acesta a mai precizat ca in spatele actiunii intiate de Liviu Contac se afla de fapt tatal sau, care este presedintele CJ. "Pe 9 iunie domnul prefect a fost contactat de domnul Constantin Contac, se pare ca Liviu era la Bucuresti, care l-a anuntat ca ma va da in judecata. Se vede clar ca este o actiune a domnului Constantin Contac asupra persoanei mele ", a spus David Salgau.
Subprefectul a spus ca se considera nevinovat si ca singurul care poate fi invinovatit de ceva este chiar directorul DJDP, care a intrat peste o comisie de licitatie pentru modernizarea DJ 291C, desi nu era membru al acesteia. "Daca domnul Liviu Contac citeste printre rinduri sau isi inchipuie niste lucruri, este treaba lui. Din declaratiile date de mine nu reiese ca m-am legat de viata lui. El poate fi acuzat de necunoasterea legii si va spun si de ce. In lege este stipulat faptul ca 'la intrunirile comisiei de validare au dreptul de a participa numai membrii acesteia'. Sa arate domnul Liviu Contac ca era membru Comisii de evaluare si atunci mi-as putea cere scuze ", a spus subprefectul.
Liviu Contac l-a actionat in judecata pe subprefectul David Salgau, iar pe linga acuzatia de calomnie mai are pretentia de daune civile in valoare de un miliard de lei.

Liberali acuzati de falimentarea Directiei de Drumuri

Dupa ce fiul sau a reusit sa-si pastreze functia de director al Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, Constantin Contac, presedintele Consiliului Judetean si al organizatiei judetene a PSD, i-a criticat, ieri, pe Gheorghe Ciubotaru si Viorel Ciobanu, autorii propunerii de demitere a acestuia. "Uite cine s-a gasit sa faca comentarii. Pe unde a umblat, Gheorghe Ciubotaru a falimentat fiecare firma. Domnul Viorel Ciobanu, care il acuza pe Liviu Contac, a lucrat patru ani la Societatea de Drumuri, din care nu stiu ce o sa mai ramina, pentru ca a falimentat-o ", a spus Constantin Contac. Presedintele CJ a mai spus ca proiectul de hotarire initiat de cei doi liberali a avut la baza motive politice. "Desi au fost decoperite anumite nereguli ele au fost facute de mai multi salariati si in plus au fost remediate pe loc. Oriunde mergi in control poti sa gasesti anumite nereguli. Nu poti sa mergi undeva si sa acuzi direct directorul. Vreau sa va spun ca Directia de Drumuri Judetene a fost verificata in fiecare an din 1998 incoace de Curtea de Conturi si de fiecare data a fost descarcare de gestiune ", a mentionat Contac.