Noul director al Directiei Silvice intimpina mari dificultati in a folosi aparatura si mobilierul din biroul pe care l-a luat in primire. Acesta are mai multe dulapuri si sertare, care au fost inchise de fostul sef al unitatii Gheorghe Rusu si pe care actualul conducator, Mihai Axinte, nu le poate deschide. Saptamina trecuta, cind a fost destituit, Gheorghe Rusu a incuiat aproape tot ce avea prevazut yala si a plecat cu tot cu chei. Mihai Axinte sustine ca i-a cerut in mai multe rinduri predecesorului sau sa ii aduca cheile, insa acesta a refuzat, astfel incit a ajuns sa isi tina intr-o punga unele lucruri de care are nevoie. "Mi-a spus ca vrea sa nu ma deranjeze si sa vina dupa incheierea programului sa isi ia materialele care le are prin dulapuri ", a afirmat Mihai Axinte. Acesta nu este insa de acord cu propunerea celui pe care l-a inlocuit si a procedat chiar la schimbarea broastei de la cabinet. Nu a facut insa acelasi lucru cu dulapurile si sertarele.

Ex-directorul Gheorghe Rusu recunoaste ca a incuiat dulapurile si ca doreste sa isi ridice materialele in afara programului de lucru. "Schimbarea mea din functie s-a produs foarte repede si nu am avut timp sa imi iau materialele. Nu puteam sa ii las lui cheile pentru ca mai am de luat si niste chestii personale ", a declarat Gheorghe Rusu. El a mai spus ca vrea sa isi ia materialele dupa terminarea orelor de munca, in prezenta femeii de serviciu, ca sa nu il deranjeze pe noul sef. Totodata, Gheorghe Rusu a promis ieri ca va lua legatura cu Mihai Axinte pentru a rezolva problema.

Divergente intre cei doi s-au iscat pina si din cauza aparaturii electronice din birou. Acesta este dotat cu un televizor si o combina, iar Mihai Axinte sustine ca fostul sef a luat telecomenzile de la acestea si i le-a dat dupa mai mult de jumatate de saptamina.

Deocamdata Gheorghe Rusu se afla in concediu medical, dar doreste sa ramina in cadrul institutiei, dat fiind faptul ca a lucrat multi ani in silvicultura.

Directia Silvica este prima unitate de stat din Botosani la care noua putere a reusit sa numeasca sef nou, lucru care s-ar putea lasa cu un proces, PSD-istii botosaneni anuntind ca il vor actiona in instanta pe directorul Regiei Nationale a Padurilor deoarece l-a schimbat pe Gheorghe Rusu din functie in timp ce se afla in concediu medical.