Prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, i-a convocat luni pe reprezentantii partidelor politice pentru a stabili data la care va fi convocat Consiliul Judetean Constanta in vederea reconstituirii acestui for.
Reamintim ca in urma unui proces intentat de consilierii Aliantei D.A., sedinta de constituire a Consiliului Judetean Constanta, care a avut loc in urma cu doi ani, a fost declarata "invalida". Decizia instantei a fost pronuntata la 3 aprilie 2006. Prefectul Danut Culetu a propus, iar reprezentantii PD si PNL au fost de acord, ca sedinte de reconstituire a Consiliului Judetean Constanta sa aiba loc la 26 aprilie a.c. Primarul si totodata liderul PSD Constanta, Radu Mazare, dar si presedintele PRM Constanta Radu Comanici vor ca data constituirii CJC sa fie 19 sau 20 aprilie. Conform legii insa, institutia Prefectului va stabili data, iar decizia va fi a acestei institutii.
Pana in prezent, de la aflarea deciziei potrivit careia sedinta de constituire nu a fost legala, Consiliul Judetean Constanta a fost condus de secretarul general al CJC, Mariana Belu, care este functionar public. (R.N.)