Europarlamentarul liberal, Ramona Manescu apreciaza ca declaratiile premierului Emil Boc referitoare la stadiul absorbtiei fondurilor europene, in primele sase luni ale actualei guvernari, reprezinta doar o noua incercare a Executivului PSD-PD-L de a distrage atentia de la problemele economice reale cu care se confrunta romanii si Romania.
"Sa vii, in perioada de criza, cu statistici si sa te lauzi cu realizari care sunt, de fapt, rezultatul proiectelor depuse in perioada guvernarii PNL denota incercarea disperata a actualului guvern de a-si ascunde esecurile sub pres", precizeaza Ramona Manescu.
Potrivit europarlamentarului liberal, demersul premierului, de a face bilantul absorbtiei fondurilor europene in Romania, ar fi fost demn de luat in seama daca Emil Boc ar fi prezentat rezultatele concrete ale folosirii acestor bani europeni si nu cifre care nu raspund nevoilor reale ale oamenilor.
"Romanii nu au nevoie de statistici si procente, ci de exemple concrete de proiecte finalizate in beneficiul lor. Daca premierul ar fi prezentat numarul spitalelor, al autostrazilor, al altor investitii facute din bani europeni, demersul sau ar fi fost laudabil. Altfel, ceea ce a prezentat seful Executivului de stanga este doar praf in ochii romanilor si o incercare de a ascunde esecurile guvernarii in spatele unor statistici", explica Ramona Manescu.
Europarlamentarul PNL precizeaza ca, la nivel european, datele reale privind situatia accesarii fondurilor europene in Romania vor fi cuprinse intr-un raport al Comisiei Europene, raport ce urmeaza a fi intocmit, in urma unei solicitari a Parlamentului European formulata inca din legislatura trecuta.
"Situatia reala a accesarii fondurilor europene o vom afla din acest raport al Comisiei Europene. Pana la momentul publicarii raportului, Guvernul PSD-PD-L poate sa-si ridice singur statui, in timp ce economia merge vertiginos in jos, in lipsa solutiilor reale de traversare a crizei", precizeaza Ramona Manescu.