Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip, considera ca ar fi benefica difuzarea de catre televiziunile din Romania a controversatului film “Trianon“. El a precizat ca, desi nu este la curent cu o eventuala includere a peliculei in programul pe februarie al vreunei televiziuni romanesti, posturile private nu au nevoie de acordul CNA pentru difuzare.
“Personal, consider ca oricine ar difuza acest film ar face un lucru bun, pentru ca trebuie sa discutam in cunostinta de cauza“, a mai spus presedintele CNA. Agentia maghiara MTI a difuzat in urma cu doua zile o informatie potrivit careia Antena 1 ar fi inclus in programul sau pe februarie filmul “Trianon“.
Filmul “Trianon“, un documentar in care se vorbeste despre pierderea teritoriilor maghiare in urma semnarii Tratatului de la Trianon, a starnit controverse dupa difuzarea sa, la inceputul acestui an, in mai multe orase din Transilvania, iar difuzarea lui in Ungaria a fost interzisa la posturile de televiziune de stat.