Principalul contracandidat al lui Adrian Nastase in lupta pentru Presedintia Romaniei, Traian Basescu, a lansat un atac dur impotriva liderului PSD. Principala arma i-a fost oferita chiar de catre premier, care a semnat, saptamana trecuta, o ordonanta de urgenta prin care datoriile de 18.000 de miliarde de lei ale RAFO Onesti sunt sterse.

çn cadrul turneului sau electoral prin Ardeal, incheiat ieri la Sibiu, Traian Basescu a exploatat la maximum decizia guvernarii Nastase in cazul RAFO. Liderul PD nu s-a sfiit sa-l atace dur pe contracandidatul sau, pe care l-a caracterizat ca aparator al intereselor marilor corupti.
a€žNu e posibil sa platesti 18.000 de miliarde de lei pentru ca te numesti Iacobov, Hrebenciuc, Tender si alte lighioane de pe langa Palatul Cotroceni si Palatul Victoria, sa poti sa-ti cumperi hoteluri peste tot din banii furati de la buget. Iar primul-ministru al tarii sa emita o ordonanta ca-i iarta de obligatiile catre bugetul de stat. Primul-ministru, impreuna cu ei, este un mafiot. Mafia din Romania are un reprezentant de cinste. El se numeste Adrian Nastasea€œ, a declarat Basescu in fata publicului din Alba Iulia.
Liderul PD a marsat din plin pe antiteza dintre actuala guvernare corupta a PSD si viitoarea guvernare A.D.A., justitiara. a€žDaca va exista un singur ministru corupt in guvernarea mea, va asigur ca-l execut cu mana mea, in fata poporuluia€œ, si-a asigurat Basescu electoratul din Alba Iulia.

Mafia din Bacau

Traian Basescu nu s-a sfiit sa-l acuze pe Adrian Nastase ca se foloseste de implicatiile sociale ale cazului RAFO pentru a deturna atentia de la adevarata problema, si anume sustinerea sistemului mafiot care controleaza rafinaria de catre primul-ministru. Copresedintii A.D.A. au tinut sa asigure ca tinta lor nu sunt muncitorii de la RAFO si ca nu militeaza pentru inchiderea rafinariei. Ei l-au atacat pe Nastase pentru ca se foloseste de argumentul mentinerii locurilor de munca pentru a justifica un a€žfurt majora€œ. Traian Basescu a precizat ca primul-ministru a fost obligat sa semneze ordonanta de urgenta cu cateva zile inainte de alegeri. a€žPe sondaje, PSD stie ca pierde alegerile, iar mafia din Bacau l-a santajat pe Adrian Nastase sa-i semneze aceasta ordonantaa€œ, a argumentat Basescu.
Basescu cere arestarea lui Hrebenciuc si a lui Iacobov
In perspectiva dovezilor existente in dosarul detinut de PNA, Traian Basescu a cerut public, la Cluj, arestarea preventiva sau a€žmacar interdictia de a parasi tara pentru toti cei care sunt deja clasificati in dosar ca suspecti de participare la aceasta frauda uriasaa€œ. In aceasta categorie, Basescu i-a inclus pe Corneliu Iacobov si Viorel Hrebenciuc, a€žoameni dovediti in interiorul dosarului ca fiind elemente masive de fraudarea€œ.
Foarte bine pregatit pe tema RAFO, Basescu a explicat jocurile din culisele scenei politice. Potrivit liderului PD, dosarul RAFO este instrumentat de procurorul Doana de la PNA. Acestuia i s-a luat dosarul in urma cu o luna, iar fragmente din el au fost date altor procurori. Pe fondul scandalului insa, dosarul a fost redat procurorului Doana.