Radu Berceanu a declarat ieri ca daca liderii PNL nu ar avea "capul incetosat de ura fata de PD si fata de Traian Basescu" si ar accepta alegerile anticipate, Alianta D.A. ar obtine singura majoritatea in Parlament si ar putea fi evitate UDMR si PC. "Avem 40-45% in sondaje si in caz de alegeri anticipate am putea depasi 50%", a explicat Berceanu, adaugand ca in cazul in care Alianta ar obtine in urma alegerilor un procent de 46%, la redistribuire ar ajunge la peste 51%.
El a spus ca PNL este foarte suspicios fata de propunerile PD si se comporta ca "o pisica care nu face distinctia dintre copac si burlan", referindu-se la scepticismul liberalilor privind propunerea ca Tariceanu sa fie premier si dupa anticipate. El a spus ca inca de la inceputul guvernarii PD a facut toate eforturile "care i-au trecut prin cap" pentru o buna colaborare cu PNL. "De la alegeri am incercat sa spulberam toate fricile PNL", a subliniat Berceanu, mentionand ca liberalii "gandesc cu capul in sac si considera orice propunere ceva periculos".

Berceanu, neluat in seama de liberali si democrati

Liberalul Puiu Hasotti a respins din nou propunerea lui Radu Berceanu de a se organiza anticipate, cu mentinerea lui Calin Popescu-Tariceanu ca premier inca doi ani. Puiu Hasotti a calificat propu-nerea democratului drept una "neserioasa" si "lipsita de sens" si i-a recomandat acestuia, in schimb, "sa faca bine sa mai treaca pe la Senat". "Domnul Berceanu are tresariri de aranjamente politice", a mai afirmat vicepresedintele PNL. El considera ca daca ar mai ra-mane Tariceanu premier inca doi ani, atunci alegerile inainte de termen sunt inutile. In plus, Hasotti a spus ca propunerea de prim-ministru nu vine din partea partidelor, ci din partea presedintelui statului, sugerand ca Traian Basescu nu l-ar mai propune premier pe Tariceanu.
Pe de alta parte, vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a declarat ieri ca afirmatiile lui Radu Berceanu, potrivit carora PD a propus PNL ca Tariceanu sa conduca Guvernul inca doi ani dupa alegeri, nu sunt de actualitate. Astfel, Oltean a spus ca "Berceanu a trecut in revista discutiile oficiale si neoficiale care s-au purtat cu PNL in cursul anului trecut" si "poate ca i-a scapat sa precizeze acest lucru".